Trenduri imobiliare: Case la preţuri de apartamente Trenduri imobiliare: Case la preţuri de apartamente
Dacă în urmă cu câţiva ani o persoană cu venituri medii nici nu putea visa la achiziţia sau construirea unei case pe pământ, acum... Trenduri imobiliare: Case la preţuri de apartamente
vile corbeancaDacă în urmă cu câţiva ani o persoană cu venituri medii nici nu putea visa la achiziţia sau construirea unei case pe pământ, acum acest vis poate deveni realitate pentru că în ultima vreme preţurile vilelor au ajuns mult mai accesibile, iar oferta a crescut semnificativ faţă de anul 2008. Voi ce ziceți?

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.NET, casele pe pământ au ajuns în unele cazuri să fie mai ieftine decât apartamentele din oraş. Aproximativ 53.000 de euro este preţul mediu solicitat de un proprietar pentru un apartament cu 2 camere din Capitală, iar cu 52.000 de euro este scoasă la vânzare o casa în Comuna Berceni, construită în 2010, cu o suprafaţă de 260 de metri pătraţi, cu parter si cu etaj.

În Corbeanca, o casă cu 5 camere, cu o suprafaţă de 178 de metri pătraţi şi cu un teren de 533 de metri pătraţi, construită în 2011, este scoasă la vânzare la preţul de 57.000 de euro, dar locuinţa este parţial finisată.

Aproximativ 73.000 de euro este preţul mediu solicitat pentru un apartament cu 3 camere, în timp ce la acelaşi preţ este scoasă la vânzare o vilă în Cobeanca cu 5 camere, cu o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi, pe structură de lemn, şi cu teren de 445 de metri pătraţi.

Dacă în urmă cu 4-5 ani vilele atât din Capitală, cât şi din afara oraşului erau mult mai scumpe decât apartamentele, acum casele pe pământ din jurul Bucureştiului au ajuns să fie mult mai accesibile. Aşadar, începând cu 40.000 de euro poţi achiziţiona o casă modestă, cu condiţii decente, amplasată în Comuna Berceni, Cernica sau Popeşti – Leordeni. Dar dacă cumpărătorii ridică ştacheta şi vor mai multă verdeaţă, un aer nepoluat şi finisaje de calitate superioară, aceştia se orientează spre zone precum Snagov sau Corbeanca, unde începând cu 50.000 de euro se poate achiziţiona o casă pe pământ, cu o curte generoasă”

Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET

Mulţi bucureşteni i-au în calcul varianta de a se muta într-o casă pe pământ, amplasată în judeţul Ilfov. Chiar dacă preţurile au mai scăzut şi oferta a crescut, oamenii tot au nevoie de finanţare de aceea apar diverse soluţii din partea vânzătorilor, precum ratele direct la dezvoltator. Spre exemplu, în Corbeanca sunt scoase la vânzare case la cheie, cu toate facilităţile unui ansamblu rezidenţial, cu un avans de 14.000 de euro şi rate direct la dezvoltator, fără implicarea unei bănci, de 1.100 de euro pe lună pentru 5 ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.