Nokia lansează 6 dispozitive alături de noi accesorii și aplicații Nokia lansează 6 dispozitive alături de noi accesorii și aplicații
Cea mai recentă familie de produse Nokia are la bază un design premiat în industrie, capabilități foto avansate și aplicații și experiențe unice care... Nokia lansează 6 dispozitive alături de noi accesorii și aplicații
Nokia Lumia 1320Cea mai recentă familie de produse Nokia are la bază un design premiat în industrie, capabilități foto avansate și aplicații și experiențe unice care fac viața mai ușoară și distractivă.

Nokia a anunțat astăzi, în cadrul Nokia World: Abu Dhabi, lansarea a 6 noi dispozitive alături de noi accesorii, experiențe Nokia și aplicații terțe. Nokia a lansat prima sa tabletă cu Windows, Nokia Lumia 2520 și un portofoliu de smartphone-uri Lumia cu ecrane mari: Lumia 1520 și 1320. Cele trei noi modele Asha – incluzând primul dispozitiv 3G din familia de smartphone-uri Asha – oferă un design de top, noi culori îndraznețe și o interfață cu utilizatorul mai intuitivă, toate la un preț accesibil. Având la bază inovațiile Nokia în domeniul camerei foto, cele mai noi produse din gamele Lumia și Asha ajută oamenii să găsească noi moduri de a surprinde și împărtăși lumea din jurul lor. Nokia a prezentat, de asemenea, noi accesorii ce fac viața mai ușoară și distractivă și a anunțat o serie de noi aplicații terțe ce îmbunătăţesc experința Asha și Lumia.

“Acum, mai mult ca niciodată, dispozitivele mobile sunt în centrul vieții consumatorilor, care doresc să surprindă şi să împărtășească experiențe din mişcare”, a declarat Stephen Elop, Executive Vice President, Devices & Services, Nokia. “ Astăzi, invităm oamenii din întreaga lume să treacă la Nokia. Cu cele mai noi terminale din gamele Lumia și Asha, oferim un design premiat în industrie și inovaţii în domeniul camerei foto pe dispozitive mai mari, la prețuri mai accesibile. Calitatea și valoarea pe care produsele Nokia le livrează continuă să crească datorită parteneriatelor noastre cu dezvoltatori, menite să aducă noi aplicaţii şi experienţe, create exclusiv pentru Lumia și Windows Phone. Și, având în vedere că smartphone-urile Lumia și Asha se bucură de o creștere de volum de la trimestru la trimestru, inclusiv în trimestrul trei 2013, în mod clar calitatea și valoarea lor rezonează cu utilizatorii din întreaga lume”.

Prima tabletă cu Windows lansată de Nokia – Lumia 2520

Nokia Lumia 2520Nokia Lumia 2520, prima tabletă cu Windows lansată de Nokia, este creată pentru a funcţiona oriunde, având un ecran HD de 10,1 inci, proiectat să ofere cea mai bună lizibilitate în exterior și interior. Având la bază tradiţia bogată a Nokia în domeniul mobilităţii, Lumia 2520 oferă conectivitate 4G LTE și  Wi-Fi, o cameră foto de 6,7 megapixeli și, pentru prima dată pe o tabletă, tehnologie optică Zeiss, care le permite utilizatorilor să suprindă imagini de calitate, chiar și în lumină slabă. Lumia 2520 rulează Windows RT 8.1 şi oferă o experiență personalizată şi uşor de navigat, alături de mai multe opțiuni de culoare și capabilitate de încărcare rapidă – asigurând o încărcare de până la 80% într-o oră.

Lumia 2520 aduce şi un număr de experiențe software unice, create exclusiv pentru gama Lumia, precum jocul interactiv “Dragon’s Adventure”, dezvoltat în parteneriat cu DreamWorks Animation. În plus, Lumia 2520 include Nokia Storyteller, o aplicație dezvoltată de Nokia care introduce o nouă modalitate de a organiza şi reda imaginile și conţinutul video ca o poveste pe o hartă, precum şi Nokia Video Director, care oferă posibilitatea de editare şi utilizare creativă a conţinutului video capturat cu Lumia 2520 şi smartphone-uri Lumia. Având serviciul HERE Maps integrat, Lumia 2520 este singura tabletă care oferă hărți cu adevărat offline, pentru o experiență rapidă și sigură. Tableta include, de asemenea, o versiune exclusivă a Nokia Music cu Radio Mix preinstalat.

Lumia 2520 vine cu un accesoriu unic şi elegant, care oferă o serie de beneficii importante: Nokia Power Keyboard. Oferind până la 5 ore suplimentare de  autonomie a bateriei și 2 porturi USB integrate, Nokia Power Keyboard elimină grijile privind durata de viață a bateriei. O carcasă protectoare ce acoperă dispozitivul, Nokia Power Keyboard include o tastatură complet funcțională cu trackpad cu suport pentru gesturi, astfel că tastarea este la fel de naturală ca pe un laptop. Cu Microsoft Office și Outlook preinstalate, utilizatorilor le este mai uşor ca niciodată să lucreze mai mult, din mişcare.

Nokia Lumia 2520 va fi disponibil în culorile roșu și alb cu finisaj lucios și în variantele cyan și negru cu finisaj mat. Vânzările Lumia 2520 sunt programate să înceapă din trimestrul patru, 2013, la un preț estimativ de 499 dolari, înainte de taxe şi subvenţii. Inițial, dispozitivul va ajunge în Statele Unite, Marea Britanie și Finlanda, urmate la scurt timp de alte pieţe. Nokia Power Keyboard va fi disponibil împreună cu Lumia 2520, la un preț recomandat de 149 dolari.

Poveştile prind viață cu Nokia Lumia 1520 și Lumia 1320

Nokia Lumia 1520Continuând să redefinească inovația în domeniul smartphone-urilor, Nokia introduce primele terminale Lumia cu ecran mare: Lumia 1520 și Lumia 1320.  Cu un ecran de 6 inci și cele mai recente inovaţii software pentru Windows Phone, Lumia 1320 și Lumia 1520 sunt ideale pentru divertisment și productivitate. O nouă coloană de tile-uri, a treia pe ecranul de start, înseamnă că oamenii pot vedea și face mai multe pe un ecran mare. Noul format aduce ecrane mari pe design-ul Lumia, premiat în industrie alături de cele mai avansate inovații ale camerei foto, permițând oamenilor să captureze și să împărtășească lumea din jurul lor.

Lumia 1520 oferă cele mai recente inovații în domeniul camerei foto de la Nokia –  cameră foto PureView de 20 MP, cu stabilizare optică a imaginii ce permite realizarea unor fotografii de o claritate excelentă, chiar şi în condiţii de lumină scăzută, precum și tehnologie de oversampling și zoom similară cu cea de pe Lumia 1020. Alături de noile aplicații Nokia Camera și Nokia Storyteller, Lumia 1520 aduce un ecran de 6 inci și un afişaj full HD 1080p, pentru o lizibilitate excelentă la lumina zilei. Utilizatorii pot aduce la viață conţinutul video folosind tehnologia Nokia Rich Recording ce asigură înregistrare audio la o calitate fără precedent, datorită celor 4 microfoane încorporate. Cu Microsoft Office integrat, documentele pot fi editate și partajate ușor pentru productivitate maximă.

Lumia 1320 aduce multe inovații Lumia de top pe un ecran mare, de 6 inci, cu rezoluţie de 720p și extinde aplicația Nokia Camera către un alt segment de preț. Alături de o serie de aplicații foto disponibile, Lumia 1320 include Nokia Music pentru redare gratuită de muzică fără publicitate, precum şi hărţi şi servicii de geolocalizare HERE, pentru ca utilizatorii să poată beneficia de cele mai noi tehnologii la un preț mai accesibil.

Nokia Lumia 1520 va fi disponibil în culorile galben, alb, negru și roșu lucios. Vânzările sunt programate să înceapă din trimestrul al patrulea al acestui an, la un preț estimativ de 749 dolari, înainte de taxe şi subvenţii, în Hong Kong, Singapore, Statele Unite, China, Marea Britanie, Franța, Germania, Finlanda și alte ţări europene, urmate de alte piețe.

Nokia Lumia 1320 va fi disponibil în culorile portocaliu, galben, alb și negru. Vânzările sunt programate să înceapă în primul trimestru din 2014 la un preț estimativ de 339 de dolari, înainte de taxe şi subvenţii, în China și Vietnam, urmate de alte piețe din Asia, India și Europa.

Nokia Asha 500, Asha 502 și Asha 503 combină design-ul atrăgător cu o experiență mobilă mai bogată

Cele mai noi dispozitive din gama Asha – Nokia Asha 500, Asha 502 și Asha 503 – se alătură modelului de succes Nokia Asha 501, împingând limitele inovaţiei pe smartphone-urile accesibile. Toate cele trei dispozitive au la bază apreciatul design Nokia, aducând un nou look: o îmbinare de trasparenţă şi culori îndrăzneţe ce conferă un plus de eleganţă şi durabilitate. Suportul pentru 3 G este disponibil pe Asha 503, care include, de asemenea, o cameră de 5 megapixeli și vine cu opțiunea Dual SIM.

Nokia Asha 503Nokia Asha 500, 502 și 503 includ noi îmbunătățiri ale Platformei Asha pentru o navigare mai intuitivă. Noua interfață cu utilizatorul a gamei Asha permite împărtășirea mai rapidă și mai ușoară a imaginilor pe rețelele sociale. Printr-un simplu gest swipe, utilizatorii au acces la cameră și pot posta cu o singură atingere a ecranului. Fastlane oferă utilizatorilor un al doilea ecran principal, asigurând acces ușor la aplicațiile utilizate frecvent și o mai mare integrare cu rețelele lor sociale preferate. WhatsApp, aplicaţia de mesagerie instantanee pentru utilizatori, va fi disponibilă, de asemenea, pentru Asha 501 și va ajunge mai târziu, în acest an, pe noile dispozitive Asha.

Nokia Asha 500, Asha 502 și Asha 503 vor fi disponibile în culorile roșu aprins, verde aprins, galben, cyan, alb și negru, iar vanzările sunt planificate să înceapă în trimestrul al patrulea din 2013.

Nokia Asha 500 dispune de un ecran de 2,8 inci, o cameră de 2 megapixeli și va fi disponibil în variantele single SIM și Dual SIM cu Easy Swap. Este programat să fie livrat în Africa, Asia-Pacific, Europa, America Latină și Orientul Mijlociu, la un preț estimativ de 69 de dolari, înainte de taxe și subvenții.

Nokia Asha 502 dispune de ecran de 3 inci, o cameră de 5 MP cu LED flash și Dual-SIM cu Easy Swap. Prețul estimativ, înainte de taxe și subvenții, începe de la 89 de dolari în Africa, Asia-Pacific, Europa și Orientul Mijlociu.

Nokia Asha 503 dispune de conectivitate 3,5G, un ecran de 3 inci, o cameră de 5 MP cu bliţ LED, Corning Gorilla Glass 2 și va fi disponibil în variantele single SIM și Easy Swap Dual-SIM. Prețul estimativ, înainte de taxe și subvenții, va fi de 99 de dolari în Africa, Asia-Pacific, Europa, America Latină și Orientul Mijlociu.

Inovaţie sporită prin aplicații

Oamenii pot obține mai mult din portofoliul recent al Nokia Lumia printr-o nouă selecție de aplicații precum:

•             Nokia Video Director – utilizatorii pot crea, edita și împărtăși clipuri video personalizate direct de pe Lumia 2520.

•             Nokia Beamer – ajută consumatorii să împărtășească ușor și rapid experiențe și idei cu prietenii sau colegii, prin proiectarea ecranului telefonului către un ecran compatibil cu HTML5.

•             Nokia Storyteller – integrează automat fotografiile din telefon cu informații de localizare oferite de HERE și afişează imagini cronologice din călătorii pe o hartă.

•             Dragons Adventure, DreamWorks Animation – o experiență exclusivă pentru Lumia 2520, care oferă divertisment întregii familii.

•             Instagram – comunitatea de partajare de fotografii şi video

•             Papyrus și InNote – aplicații pentru luarea de notițe

•             Vine – un serviciu video popular

Ecosistemul Asha este, de asemenea, în creștere cu mai multe aplicații disponibile, precum popularele aplicaţii de mesagerie Whatsapp și Line, aplicațiile foto PicFeed și PicTag și ESPN Sports Hub.

Pentru mai multe informații despre noile oferte pentru dezvoltatori, inclusiv numărul mare de aplicații ce devin disponibile pentru utilizatorii Lumia și Asha începând de astăzi, vizitați: developer.nokia.com și conversations.nokia.com.

Încărcătorul wireless devine portabil

Nokia a lansat, de asemenea, o placă de încărcare wireless care face încărcarea mai ușoră și mai rapidă și permite utilizatorilor să încarce wireless un smartphone oriunde și oricând. Nokia DC-50 este compatibil cu standardul wireless Qi şi cu dispozitivele Nokia Lumia care dispun de încărcare wireless cum ar fi Lumia 1520, Lumia 1020, Lumia 925 și Lumia 920. Nokia DC-50 va fi disponibil la nivel global din trimestrul patru, la un preț estimativ de 99 de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.