Apple prezentat în această seară noua generaţie de tablete iPad, mai performante şi cu un design îmbunătăţit, în cadrul unui eveniment programat la San...
DSC_0090 (Small)Apple prezentat în această seară noua generaţie de tablete iPad, mai performante şi cu un design îmbunătăţit, în cadrul unui eveniment programat la San Francisco pentru ora locală 10:00 (20:00 ora României).

Aşa cum ne-a obişnuit la fiecare eveniment după moartea lui Steve Jobs, CEO-ul gigantului din Cupertino, Tim Cook, şi-a făcut apariţia pe scenă imediat după ora 10:00 pentru a anunţa câteva din noutăţile companiei pe segmentul de tablete, laptopuri, sisteme de operare şi câteva update-uri ale aplicaţiilor.

GALERIE FOTO Gadget trends: Apple înlocuieşte iPhone 5 cu două smartphone-uri, introduce scanarea amprentelor şi lansează iOS7

Şeful Apple şi-a început discursul prezentând câteva cifre legate de cea mai recentă lansare a companiei, care a avut loc la începutul lunii septembrie: noile modele iPhone 5 S şi 5C. Potrivit lui, Apple a vândut în prima săptămână de la lansarea noilor modele de smartphone-uri circa 9 milioane de dispositive, cel mai mare număr din istoria sa inregistrat imediat după o lansare de produs. Totodată, peste două treimi din dispozitivele create de companie rulează acum pe baza iOS 7, sistemul de operare lansat în cadrul aceluiaşi eveniment din septembrie. Serviciul iTunes Radio, lansat odată cu iPhone 5S şi iPhone 5C pe 10 septembrie, are 20 milioane de ascultători.

În acelaşi timp, compania a prezentat încă o dată elementele specifice ale sistemului de operare Mavericks, disponibil gratuit utilizatorilor de Mac OS X de la versiunea 10.6 (Snow Leopard).

Serial Gadget&Trends Magazine: Un Back to College digital – ce tablete nu ar trebui să lipsească din geanta unui student

Apple a actualizat şi linia MacBook Pro. Noile sisteme dispun de a patra generaţie de procesoare Intel Haswell. Laptopurile sunt mai subţiri şi mai uşoare, au o autonomie a bateriei de până la 9 ore. Modelul de 13 inci costă acum 1.299 de dolari, faţă de 1.499 de dolari înainte. Preţurile la modelul de 15 inci încep de la 1.999 de dolari, faţă de 2.199 de dolari înainte.

O altă parte a prezentării din această seară a fost şi sistemul Mac Pro, care consumă cu 70% mai puţină energie decât modelul anterior şi va fi disponibil din luna decembrie la un preţ ce porneşte de la 2.999 de dolari. Printre sprecificaţiile acestuia se numără 12GB de RAM, dual FirePro D300s, 256GB SSD şi posibilitatea de a face editare video 4K.

Vedetele serii au fost, fără îndoială, tabletele iPad Mini şi a cincea generaţie de iPad, denumită iPad Air.

Modelul iPad Air este mai subţire, mai uşor şi mai puternic şi are un ecran îmbunătăţit Retina display (în esenţă, la o distanţă normală de vizionare, ochiul nu remarcă pixelii) cu o diagonală de de 9,7 inci. La 7,5 mm, modelul este cu 20% mai subţire decât cel anterior. Dispune de procesor A7 pe 64 de biţi şi cameră de 5 MP. Bateria are autonomie de până la 10 ore. Modelul Wi-Fi cu capacitate de stocare internă de 16 GB porneşte de la 499 de dolari, iar cel cu conexiune celulară de la 629 de dolari. Potrivit oficialilor Apple, livrările noului model iPad Air încep la 1 noiembrie, prima ţară de pe listă fiind China.

Gigantul american a decis introducerea ecranului Retina şi pe noul iPad Mini, rezoluţia acestuia fiind de 2.048 x 1536 pixeli. Versiunea mai mică a tabletelor Apple are un procesor A7, la fel ca şi ipad Air, şi baterie cu autonomie de 10 ore. Preţul acestui device începe de la 399 de dolari pentru versiunea cu WiFi şi 529 de dolari pentru cea cu internet mobil, gadgetul fiind disponbil din luna noiembrie.

Cumulat, în cei trei ani şi jumătate de prezenţă pe segmentul tabletelor, Apple a vândut peste 170 de milioane de device-uri de acest gen.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.