M-am imprietenit cu Asus Memo Pad FHD 10 in drum spre Cluj. Mai bine zis in drumul de 10 ore dus – 12 ore...

Asus_MeMO_Pad_FHDM-am imprietenit cu Asus Memo Pad FHD 10 in drum spre Cluj. Mai bine zis in drumul de 10 ore dus – 12 ore intors pana si de la Cluj, plus ziua ce a legat venirea cu plecarea.  In total, trei zile din care aproape doua au fost petrecute cu device-ul lipit de genunchi.

Asus Memo Pad FHD 10 este o tableta frumoasa cu un design simplu dar elegant. Are colturi usor rotunjite,  multe linii drepte,  si o carcasa spate din plastic negru sau albastru inchis. Este o tableta echilibrata, cu aderenta foarte buna, care desi nu are carcasa metalica nu scartaie si nu are probleme la imbinari sau goluri. Are trei butoane –  doua pentru volum, pe laterala dreapta, bunotul on/off in coltul dreapta sus – camera principala este asezata central (in pozitie landscape) in patea de sus a capacului spate, si acestea ii corespunde pe display o camera secundara, langa care se gaseste si senzorul de lumina. Atat asezarea butoanelor, sloturilor sau a boxelor sugereaza o utilizare permanenta in mod lanscape.

ASUS-MeMO-Pad-FHD10Cu un display cu o diagonala de 10 inci tableta este maricica, dar, desi initial mi-a fost putin dificil sa o manevrez, m-am adaptat destul de usor la dimensiuni. In orice caz nu mi se pare a fi o tableta ce pune mare accent pe portabilitate. Nu este genul de device pe care sa il manevrezi rapid sau pentru mult timp cu o singura mana. Aici greutatea de 572 g si dimeniunile considerabile (263.6 x 181.3 x 9.9mm ) isi spun cuvantul. Este in schimb exceptionala pentru birou, fotoliu sau o bancheta de tren.

Display-ul are o rezoluţie full HD+ de 1920×1200 de pixeli. Rezultatul este o imagine impecabila, culorile redate sunt vii si saturare iar luminozitatea este pronuntata si in conditii ambientale dificile. Are un unghi de vizualizare larg dar in conditii de lumina puternica (sa zicem soarele de la pranz) este posibil sa prinzi reflexia bordeielor pe care le depaseste trenul in timp ce tu te uiti  relaxat la un film. O alta problema ar fi ca display-ul se amprenteaza imediat, si asta afecteaza considerabil vizibilitatea la lumina puternica de zi.

Asus Memo Pad FHD 10 are un procesor Intel Atom Model Z2560 care ruleaza pe o frecventa de 1,6 GHz, cu 2GB de RAM. Tableta a primit din fabrica un Android 4.2.2 Jelly Bean cu interfața grafică ASUS WaveShare si a rulat impecabil in tot timpul petrecut impreuna. Desi cam toate device-urile care mi-au calcat pragul au cedat nervos freneziei mele, pe partea de performanta pot zice ca totul a mers perfect, Memo Pad 10 nu s-a blocat, nu a avut lag, nu a incetinit, a rulat fluent pe cele mai noi jocuri si nu a spus ca nu se mai joaca cu mine atunci cand treceam rapid de la o aplicatie cu consum mare la alta (si la alta, si la alta). Tableta vine cu un spatiu de stocare de 32 GB si ofera suplimentar 5 GB de Life ASUS Webstorage pe viata.

asus-memo-pad-fhd-10-lteProdusul se lauda cu o autonomie de 10 ore si, cu o utilizare continua dar moderata (browsing, filme si gaming) pot confirma lejer 8 dintre ele. Personal consider ca este un rezultat exceptional si nu vad nici un motiv pentru care un utilizator obisnuit nu ar putea folosi tableta pe intreaga perioada a zilei.

Desi nu am o mare afinitate pentru pozatul cu tableta, Asus Memo Pad FHD 10 vine cu doua optiuni decente: camera principală are 5 megapixeli iar camera secundară are 1,2 megapixeli. Pentru fotografii de vacanta sau snapshot-uri ocazionale camera principala da rezultate destul de bune la lumina naturala. De asemenea camera secundara are rezultate rezonabile pentru videoconferinte in situatii cu iluminare buna. In orice caz fotografiatul pe o tableta de 10 inchi este destul de incomod si, din punctul meu de vedere, cele doua camere sunt accesorii pe care le vei folosi in cel mai bun caz ocazional.

Trecand la partea audio, cele doua difuzoare stereo pozitionate pe spatele tabletei produc un sunet puternic şi clar. Dupa tot timpul petrecut impreuna pot spune ca Asus Memo Pad FHD 10 s-a comportat exemplar si a iesit in evidenta prin caliatatea imaginii, performanta si autonomie exceptionala.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.