King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, aniversează doi ani de la deschiderea studioului din România. Zilnic, milioane de utilizatori joacă...
King-team-1King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, aniversează doi ani de la deschiderea studioului din România. Zilnic, milioane de utilizatori joacă cele mai de succes titluri dezvoltate pe plan local, Bubble Witch Saga şi Gospo’s Great Adventures.

“Suntem 60 de oameni care ocupă două etaje şi care se pot mândri că sunt responsabili de divertismentul a milioane de oameni din întreaga lume. Îmi aduc aminte de prima zi de lucru la studioul din Bucureşti. Eram doar patru oameni cu câteva calculatoare într-un birou de pe Calea Victoriei, însă eram plini de entuziasm şi pasiune pentru proiectul pe care îl începeam”

Mihai Sfrijan, Head of Studio King Bucureşti

Deschiderea studioului din România a venit şi ca o consecință a deciziei globale a companiei de a intra pe platformele mobile (iOS şi Android). Mai mult, King a hotărât să sincronizeze versiunea de Facebook a titlurilor din portofoliu cu versiunile de mobile, iar Bubble Witch Saga a fost nu doar primul joc complet sincronizat între platforme, ci și primul joc dezvoltat integral în studioul din București.

Alegerea titlului Bubble Witch Saga a fost firească, fiind, la momentul respectiv, cel mai popular joc din portofoliul companiei. La doar 42 de zile de la lansare, Bubble Witch Saga a înregistrat $1 milion profit, iar în prezent se menține în topul jocurilor de pe Facebook şi platformele mobile. La scurt timp după lansarea titlului Bubble Witch Saga, a fost lansat hit-ul Candy Crush Saga, care a revoluționat jocurile casual și a ajuns unul dintre cele mai populare jocuri ale tuturor timpurilor.

Încă de la început, românii de la studioul King din București au participat activ la succesul titlului Candy Crush Saga, fiind responsabili de partea de QA pentru versiunile de mobile ale jocului. În continuare, Candy Crush Saga se menține pe locul #1 în topul aplicațiilor pe Facebook și în top 3 jocuri pe platformele mobile, iOS și Android. Bubble Witch Saga nu este singurul titlu produs de românii de la King. În septembrie, a fost lansat Gospo’s Great Adventures pe platforma King.com, ajungând, în doar câteva zile de la lansare, cel mai accesat joc de către utilizatori din întreaga lume.

Ascensiunea rapidă a titlurilor King în topurile celor mai jucate și profitabile jocuri pe platforma Facebook se datorează experienţei acumulate în timp și a dezvoltatorilor ce reușesc să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență de joc. În prezent, studioul King din România numără 60 de angajați care se ocupă cu dezvoltarea versiunilor de Facebook şi mobile a jocului Bubble Witch Saga, dezvoltarea versiunilor de Facebook și mobile pentru un nou proiect, dezvoltarea de noi prototipuri în portofoliu și testarea tuturor jocurilor de mobile produse în companie.

Pentru anul 2014, King are în plan recrutarea a cel puțin 40 de angajați care să se alăture echipelor de dezvoltare de la studioul din Bucureşti. Pozițiile disponible în cadrul studioului sunt: Backend Java Developer, Business Performance Manager, C++ Game Developers, Data Scientist, Graphic Designer, Producer, QA Analyst, QA Automation Engineer şi UI Designer.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.