În Austria, venirea iernii şi, mai ales, începererea sezonului de schi nu sunt lăsate la voia întâmplării, hotelierii şi autorităţile reinventându-se constant când vine...
Filzmoos-Salzburg-AustriaÎn Austria, venirea iernii şi, mai ales, începererea sezonului de schi nu sunt lăsate la voia întâmplării, hotelierii şi autorităţile reinventându-se constant când vine vorba despre facilităţi oferite turiştilor.

În acest sens, şi pentru sezonul de iarnă 2013/2014, stațiunile tiroleze au reuşit să aducă noutăţi pentru vizitatorii lor: hoteluri, baruri şi restaurante care mizează pe un design inovator combinat cu şarmul alpin; compania transport pe cablu Bergbahnen investeşte mai ales în confort şi servicii pentru schiori.

Valea Ziller extinde reţeaua de instalaţii de transport şi capacităţile de cazare

Începând cu decembrie 2013, două telescaune noi, Kristall şi Neuhütten, transportă iubitorii sporturilor de iarnă mai rapid şi mai confortabil spre domeniul schiabil Valea Hochziller/Kaltenbach . Pe munte, cabana de lux Kristall, își aşteaptă oaspeții cu patru noi apartamente pe două etaje, cu zonă spa privată şi o privelişte unică asupra Alpilor din Valea Ziller.

Travel trends: top cinci staţiuni din Austria pentru întreaga familie

Încă din sezonul de iarnă 2012/2013 în Valea Hochziller a fost pusă în funcţiune gondola BMW – care rămâne şi în acest sezon o atracţie. Limuzina plutitoare aduce pe munte tot ceea ce producătorul german de automobile produce pentru stradă: interioare de lux cu scaune îmbrăcate în piele, încălzire în scaune şi funcţie de masaj inclusă, sisteme multimedia şi sticlele de şampanie obligatorii.

bmw-7er-gondel-hochzillertal

La preţul de 150 euro pentru 2 persoane, pachetul „Premium Early Bird“, care face posibil accesul la schi de la ora 8, include cartele de schi şi urcarea cu gondola BMW, locuri de parcare exclusiv rezervate, mic dejun bufet precum şi un pat cu apă rezervat în lounge-ul cabanei Kristall. Pentru cei cărora le place somnul, pachetul „Zi de schi Premium“, la 190 euro pentru 2 persoane, conţine şi un prânz cu vin, la cabana Wedel.

În prima staţiune din Valea Ziller, pe domeniul schiabil Hochfügen, sezonul de iarnă 2013/2014 se deschide cu o cabană alpină nouă. Cabana „Holzalm“  este situată pe un platou însorit, la un punct de intersecţie al pârtiilor şi oferă spaţiu pentru 130 de persoane, într-un decor tipic tirolez. Pe platoul însorit, alţi 200 de oaspeţi din Valea Ziller pot savura produse de sezon proaspete.

Și în celălalt capăt al Văii Ziller, apar noutăți: în zona Rastkogel, de pe domeniul schiabil al gheţarului Valea Ziller 3000, în regiunea Tux-Finkenberg, telescaunul de 6 persoane Lämmerbichl, dotat cu protecţie pentru vreme rea şi încălzire în scaune, transportă sportivii confortabil pe pârtie, începând cu sezonul 2013/2014. Și instalaţiile de transport Eggalm vin din acest sezon cu confort sporit: telescaunul de 6 locuri Eggalm-Nord fiind dotat cu încălzire în scaune. Un nou restaurant cu servire, cu 220 locuri precum şi un restaurant cu autoservire cu 800 de locuri înăuntru şi 950 de locuri pe terasă, vor fi gata până în noiembrie 2013, pe gheţarul Hintertux, la casa Tuxer Ferner. Şi casa  Spannagel este înnoită: cu un nou restaurant cu servire, cu 90 de locuri înăuntru şi 60 de locuri pe terasă, într-o atmosferă confortabilă, de cabană.

winterferien-ischglNoua telecabină din Ischgl

Începând cu sezonul de iarnă 2013/2014, două gondole pentru câte 150 de persoane vor transporta sportivii de la 2.295 m la peste 2.811 m altitudine, deschizând noi posibilităţi de coborâre. Telecabina „Piz Val Gronda E5“ are doar doi piloni de susţinere, pentru a corespunde criteriilor tehnice şi ecologice. Pentru aprovizionarea staţiei de pe munte, cablurile de curent şi de date sunt integrate în cablurile de susținere, motiv din care între staţia din valea şi cea de pe munte nu este nevoie de niciun canal pentru cabluri. De la staţia de pe munte sportivii pot coborî pe noua pârtie de schi numărul 42, de dificultate medie, cu o lungime de 3 km.

Ofertă îmbunătăţită pentru sportivi mari şi mici

Staţiunile mici din Tirol îşi îmbunătăţesc şi ele infrastructura, ceea ce este mai ales în beneficiul familiilor. Planificat iniţial pentru iarna trecută, noul babylift din Hinterthiersee va deveni în sfârşit realitate. Două alte babylift-uri pentru câte un kilometru de pârtie albastră, roşie şi neagră, încântă în special familiile, şi oferă mai mult spaţiu pentru a schia împreună.

Pe muntele Jochb din domneiul schiabil Kitzbühel, noua telecabină de 10 persoane, cu cel mai înalt grad de confort, Wagstätt, înlocuieşte telescaunul dublu Wagstätt, precum şi babyliftul Wurzhöhe. Traseul duce de la vechea staţie din vale Wagstätt până la vechea staţie de pe munte Wagstätt, care devine noua staţie intermediată. Telecabina ajunge până pe vârful Wurz.

Începând cu sezonul de iarnă 2013/2014, în vestul landului Tirol, în Lermoos, din Arena tiroleză Zugspitz, o nouă telegondolă duce de la staţia intermediară până la cabana Grubig. În plus, noua cabană Brentalm de la staţia din vale a telecabinei Ehrwalder Alm, vă invită din decembrie 2013 la un popas.

O nouă privelişte a gheţarilor tirolezi

Începând cu toamna 2013, cea mai mare regiune cu gheţari din Austria oferă o privelişte impresionantă a munţilor tirolezi, prin intermediul noului „Pavilion Open Air“. Companiile de transport pe cablu Stubaier Gletscher renovează staţia de pe munte Gamsgarten şi construiesc lângă terasa însorită „Zur Goldenen Gams“, o galerie VIP, al cărei acoperiş se poate deschide spre sud, în zilele însorite. tirol ski austria

Peisajul este același, însă perspectiva se schimbă și face priveliștea şi mai impresionantă. Din vara anului 2012, vechiul restaurant din Gaislachkogel, Sölden din Valea Ötz  a cedat locul noii construcţii planificate, din oţel şi sticlă. Din sezonul de iarnă 2013/2014, restaurantul „Eisblock“ se încadrează perfect, din punct de vedere arhitectonic, în lumea de gheaţă a vârfurilor şi gheţarilor, oferind loc pentru 132 de oaspeţi înăuntru şi 80 afară. În acest loc de întâlnire la înălţime (3.048m) găsiţi, pe lângă o bucătărie fină şi o sală multimedia pentru întâlniri şi seminarii. Un pod suspendat leagă terasa panoramică de vârful muntelui.

Relaxare şi savoare în noile locuri de cazare

Din martie s-a redeschis cabana „Stoaberghüttn“ din Steinberg am Rofan. Situată idilic la marginea pădurii, această casă de vacanţă a fost renovată complet pentru grupuri mici sau familii mari. O oază în mijlocul naturii, cu privelişte asupra masivului Guffert, în a căror patru dormitoare, 12 persoane pot găsi o linişte deplină, la 1.000 m altitudine, iar după o zi de schi îşi pot găti singuri în bucătăria modernă şi bine dotată. Şemineul din sufragerie creează o atmosferă confortabilă, în timp ce muzica proprie se poate asculta la combina audio, cu un USB sau iPod.

Primul hotel cu energie pasivă din Tirol, construit modern dar şi natural, cu mic dejun bio, se deschide în noiembrie 2013 în Hochfilzen, în Valea Pillersee. Hotel „fairholiday“ se numeşte noua reşedinţă pentru familii, prefră condiile active sau pasive, şi pentru toţi cei care caută să se relaxeze. Vizitatorii pot ajunge uşor, cu trenul, căci gara Hochfilzen se află la doar câteva minute de mers de hotel. Hotelul se află chiar lângă pârtie, iar aici se află şi un centru pentru schi fond. Cele trei staţiuni din apropiere, Fieberbrunn, Pillersee şi Leogang sunt accesibile rapid şi confortabil cu autobuzele gratuite. Şi cei care vor să se autogospodărească se pot bucura de acest hotel, pentru că pot mânca aici şi mâncarea adusă de acasă.

Hotelul de 4 stele Karwendelhof din Seefeld a primit și el o nouă față. Restaurant, apartamente penthouse de 200 m² cu privelişte asupra muntelui Karwendel până spre Alpii Stubai, asigură acum mai multă bucurie şi relaxare. Pe lângă camerele duble „în stil tirolez“ s-a lucrat şi la zona spa, îmbogăţită cu noi saune, baie turcească, cabină cu raze infraroşii şi o zonă de relaxare generoasă. Noul „AlpenRetreat“ din staţiunea Imst vă oferă posibilitatea de a prinde din nou puteri, în munţi. În fostul han, vechi de 500 de ani, lângă vechea stradă romană Via Claudia Augusta, trupul şi sufletul sunt răsfăţate cu preparate sănătoase vegetariene, programe de yoga şi cursuri de meditaţie, masaje şi tratamente. Proprietarii au decorat camerele în stilul diferitelor ţări pe care le-au vizitat, şi le-au completat în stil tradiţional tirolez. Întregul complex şi două hectare de teren pot fi închiriate pentru cursuri şi seminarii.

O nouă stea pe cerul stelelor hoteliere din Innsbruck

Capitala landului Tirol, Innsbruck merită întotdeauna o vizită, oricât de scurtă. Acum are o nouă piesă de rezistenţă. Lângă gară, un turn de doisprezece etaje găzduieşte hotelul „Adler’s“,  care îmbină un design modern, cu ospitalitatea tiroleză şi privelişti care taie respiraţia. „Adler’s“ promite un stil de viaţă modern, deasupra acoperişurilor oraşului, printre altele în cele două apartamente prezidenţiale de 130m², cu două dormitoare, vestiar, două băi cu duş şi cadă, precum şi un bar propriu. 75 de camere şi apartamente cu privelişte, decorate în stil urban – alpin, creează noi lumi de vis. Punctul central al șederii aici îl constituie spa-ul „Mountain View“, cu saună finlandeză, saună bio, baie turcească şi cabină cu raze infraroşii. Toate acestea, îmbinate cu priveliştea asupra Bergisel, fac stresul să dispară. Interesului culinar este trezit de experienţa gastronomică de la etajul 12. Bucătăria creativă uşoară, cu specialităţi internaţionale promite bucuria papilelor gustative, care poate fi desăvârșită la barul „Adler’s“, admirând priveliştea oraşului Innsbruck, la un cocktail sau la un pahar de vin bun.

2009_615_Bernd_Ritschel (1)Internet gratuit în Tirol

Cei care vor să fie conectaţi la ştirile din ţară sau vor să posteze pe reţelele de socializare cele mai noi fotografii, beneficiază de centre gratuite de internet în staţiunile din Tirol. Astfel, turiştilor le este facilitată comunicarea imaginilor, a emoțiilor și experiențelor, direct din inima Alpilor spre întreaga lume. Din iarna 2013/2014 vizitatorii din Tirol au acces gratuit la internet prin WIFI, în următoarele staţiuni din jurul Lacului Achen şi localităţi din Alpii Kitzbühel:

  • Lacul Achen:
  1. Staţiile din vale şi de pe munte Christlum din Achenkirch
  2. Staţiile din vale şi de pe munte Rofan din Maurach
  3. Staţiile din vale şi de pe munte Karwendel din Pertisau
  • Alpii Kitzbühel:
  1. St. Johann
  2. Oberndorf
  3. Kirchdorf
  4. Erpfendorf

Turiştii din regiunea Lacul Achen primesc datele de acces la WIFI de la gazdă, odată cu înmânarea cartelei AchenseeCard. Turiştii din regiunea Alpii Kitzbühel primesc datele de acces pentru „Kitzalps Hotspot“ de la birourile de turism locale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.