Sony lansează α7R: cea mai mică și ușoară cameră foto full frame cu obiective interschimbabile din lume. Noul senzor de imagine full-frame Exmor CMOS,...
Sony-A7R_Lifestyle-1Sony lansează α7R: cea mai mică și ușoară cameră foto full frame cu obiective interschimbabile din lume. Noul senzor de imagine full-frame Exmor CMOS, cu rezoluție de 36,4 megapixeli, fără filtru optic low-pass este construit după tehnologia „fără spații între pixeli”. Noul procesor de imagine BIONZ X este de trei ori mai rapid  și reduce zgomotul de imagine pe zone specifice. Noul Sony α7R va fi disponibil în Europa de la mijlocul lunii noiembrie.

Sony α7R stabilește noi standarde în domeniul fotografiei digitale. Noua cameră mirroless, de mărimea unei palme, îmbină puterea de fotografiere cu portabilitatea, redefinind opțiunile creative în fotografia full-frame.

Calitatea imaginilor realizate cu noul model este completată de o gamă formată din șase modele noi de obiective full-frame Sony cu lentile Carl Zeiss, ideale și pentru înregistrare video Full HD.

Ușor de manevrat și cu un aspect atractiv, noua cameră α7R este  un instrument fără compromis, conceput pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor avansați. Butoanele de control frontale și cele din spate, alături de un selector pentru controlul valorii de expunere permit ajustări intuitive în timpul încadrării subiectului prin vizorul electronic de înaltă rezoluție XGA OLED Tru-Finder sau pe ecranul LCD tip 3.0 rabatabil.

Senzorul de imagine full-frame Exmor CMOS de 35mm încorporează tehnologiile de concentrare a luminii și expansiune a fotodiodei și este construit după un model “fără spații”, eliminând spațiile dintre pixelii adiacenți. Datorită densității ridicate de pixeli pe senzor,  se obține o rezoluție impresionantă menținând zgomotul de imagine la un nivel minim.

Alături de noul procesor de imagine BIONZ X, senzorul full-frame permite modelului α7R înregistrarea video în format Full HD . Chiar și în medii cu iluminare slabă, clipurile video vor reda culori naturale și cu zgomot scăzut de imagine. Zoom-ul Clear Image este îmbunătățit pentru înregistrarea video, oferind chiar și în plan detaliu la rezoluție maximă,. Modelul dispune și de opțiuni de reglare și afișare a nivelului de sunet, dar și o ieșire HDMI, pentru afișare pe ecrane externe sau pe alte dispozitive.

α7R dispune de o nouă versiune AF inteligent, care asigură autofocalizarea rapidă și precisă, cu posibilitatea de a fi personalizată după preferințele utilizatorilor, prin intermediul a nouă butoane și a 46 de funcții aferente .

Imaginile de înaltă rezoluție pot fi afișate direct pe televizoarele 4K, care oferă de patru ori mai multe detalii decât cele Full HD, iar suportul pentru tehnologia TRILUMINOS permite redarea unei palete largi de culori naturale. α7R permite conexiunea wireless printr-o singură atingere, prin Wi-Fi și NFC, cu dispozitivele Xperia™ sau cele Android, compatibile cu NFC.

Aplicația Smart Remote Control’  este pre-instalată pe α7R și permite controlul nivelului de expunere și a vitezei de fotografiere direct de pe smartphone. Această aplicație este ideală pentru fotografiile de grup sau autoportrete, dar și pentru partajarea directă către dispozitivele mobile.

Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, rezistent la praf și umezeală, noul α7R cântărește doar 407 grame (doar corpul), fiind cea mai mică și ușoară cameră foto cu senzor full-frame și obiective interschimbabile din lume.

Senzorul full-frame Exmor CMOS cu o rezoluție efectivă de 36,4 megapixeli, oferă imagini la un grad de detalii fără precedent la orice model din această clasă de camere foto. Senzorul de înaltă rezoluție de la α7R nu are filtru optic low-pass, Procesorul BIONZ X de ultimă generație de la Sony, care maximizează detaliile imaginii și reduce zgomotul de imagine pe zone specifice, printr-o paletă largă a valorilor ISO, de la 100 la 25.600 (n.n.: se poate extinde în jos, până la valoarea de ISO 50 și până la ISO 51.200, cu reducere de zgomot Multi-frame).

Noile obiective interschimbabile cu montură E

Puterea noului α7R este completată de o serie de cinci noi obiective full-frame cu montură E. Familia de obiective full-frame cu montură E include două obiective Sony cu zoom mediu și lentile Carl Zeiss, două obiective luminoase fixe Sonnar T* și un teleobiectiv premium cu lentile de tip G. De asemenea, există și noi modele de adaptoare care permit utilizatorilor și folosirea obiectivelor cu montură A, printre care și noul model de teleobiectiv SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II.

Noile accesorii vor fi disponibile și pentru α7R. Mânerul VG-C1EM extinde durata de fotografiere prin intermediul a două baterii NP-FW50. Încărcătorul BC-TRW are afișaj LED pentru confirmarea statusului de încărcare a bateriei. Cablul FA-CS1M poate fi folosit și ca un cablu de conectare cu un bliț extern, prin Multi Flash Cable. Husa de protecție LCS-ELCA din piele îmbogățește experiența utilizării unui α7R, prin protejarea în timpul folosirii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.