Unul dintre pilonii de bază ai afacerii MCA Grup este un sistem informatic dezvoltat prin externalizare, un sistem expert de configurare a produselor, personalizat,...

usa de garaj MCA2Unul dintre pilonii de bază ai afacerii MCA Grup este un sistem informatic dezvoltat prin externalizare, un sistem expert de configurare a produselor, personalizat, care generează numai soluţiile posibile tehnic, a declarat Cristian Filip, directorul de marketing al producătorului de uşi de garaj MCA Grup, la conferinta ZF Outsourcing.

Producătorul local cu 15 ani de activitate în spate a început să exporte din 2009, în opt state precum Italia, Franţa, Bulgaria şi Serbia. Pentru MCA exportul a început ca o alternativă la scăderea pieţei locale, după declanşarea crizei economice. Cea mai mare problemă la export a fost comunicarea, mai ales prin prisma specificului afacerii – fabricarea de produse tehnice, realizate pe comandă, a spus Cristian Filip.

Soluţia a fost să apeleze la o companie specializată pe dezvoltare software. “Ar fi durat prea mult să angajăm câţiva dezvoltatori, un team leader, ne-ar fi costat mai mult, activitatea noastră era producţia de uşi, nu cea de software”, a spus reprezentantul MCA Grup.

Cristian Filip-MCA GrupAcesta recomandă companiilor să apeleze la servicii de outsourcing pentru că astfel pot obţine un management eficient al riscului (risc mai mic de eşec când colaborezi cu o echipă care face același lucru zi de zi), economie de timp şi bani (nu aloci timp recrutării-selectării-integrării unor noi oameni, lucrul se pornește în forță, din primul moment) şi în plus colaborarea poate fi oprită mult mai uşor în caz că nu mai sunt necesare serviciile respective.

Platforma informatică a MCA este un pilon de bază în companie, fiind un sistem de comunicare cu distribuitorii şi, totodată, un sistem  de ofertare a clienţilor finali.

În semestrul I 2013, MCA a vândut 2.000 de uşi de garaj secţionale (industriale şi rezidenţiale) şi 4.800 de rulouri exterioare pentru ferestre (termostoruri). Grupul mai comercializează şi grilaje metalice, automatizări pentru porţi, bariere, uşi antifoc, copertine şi pergole. Afacerile MCA au atins 8,2 milioane de euro în 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.