După un sezon furtunos pe mare, Lucian Mîndruţă, căpitanul echipei de Yachting Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes-Benz prezintă sâmbătă, 12 octombrie, la standul Ţiriac...
lucian si tiriac auto pe barcaDupă un sezon furtunos pe mare, Lucian Mîndruţă, căpitanul echipei de Yachting Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes-Benz prezintă sâmbătă, 12 octombrie, la standul Ţiriac Auto, din cadrul Salonului Auto Bucureşti, începând cu ora 16.00, rezultatele şi poveştile din spatele lor, în competiţiile cu vele din Marea Neagră la care au participat pe timpul verii 2013.

Totodată, Lucian Mîndruţă va vorbi despre un proiect de anvergură de navigaţie în jurul lumii în cadrul căruia va fi urmărită, pe lângă performanţa turului cu vele în jurul lumii, şi promovarea unei imagini pozitive a României, prin micro-expoziţii tematice în marile oraşe-porturi din Europa, Asia şi America de Nord.

Despre acest sezon, Lucian Mîndruţă, skipperul velierului Echipa, declară: „Bilanţul participărilor Echipei de Yachting Ţiriac Auto la regattele din 2013 ne indică un onorabil loc 8. Pentru o echipă aflată la început de drum şi în plin proces de formare, rezultatul este, cum spuneam, onorabil. Anul viitor trebuie să trecem de limitările echipamentului şi să ajungem mai sus.

Ţiriac Auto a păşit anul acesta în premieră în încurajarea acestui sport. “Este un parteneriat care pune în practică valorile noastre tradiţionale: pasiune, excelenţă şi responsabilitate. Este nevoie de pasiune dar şi de responsabilitate pentru a obţine performanţă, atât în yachting cât şi îndustria de maşini. Şi de încredere în propriile forţe. Iar noi le găsim pe toate împreună.“, declară Daniel Antor, director general Ţiriac Auto.

Lucian Mîndruță este skipper din 2008, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regatte desfășurate în ultimii 5 ani în România, Franța, Italia și Bulgaria. Cel mai bun rezultat într-o competiție internațională l-a obținut în 2012, ca membru în echipajul velierului Fra Diavolo, care a reușit locul 17 în Regatta Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Cel mai bun rezultat din campionatul intern l-a obținut alături de echipajul Life, care a reușit să devină vicecampion al competiției românești în 2009, sub comanda lui Sorin Drugan.

Velierul de concurs anul acesta a fost un model Bavaria 31 Cruiser, care s-a înscris în categoria IRC2, conform clasificărilor internaţionale din domeniu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.