Echipa Gadget&Trends Magazine a testat ochelarii inteligenți creați de gigantul din IT Google în cadrul Droidcon 2013, o conferință dedicată dezvoltatorilor de Android, eveniment...
DSC01755Echipa Gadget&Trends Magazine a testat ochelarii inteligenți creați de gigantul din IT Google în cadrul Droidcon 2013, o conferință dedicată dezvoltatorilor de Android, eveniment desfășurat între 7 și 8 octombrie la București.

Este prima apariție publică oficială pe piața locală a gadgetului lansat la începutul acestui an de Google, gadget ce este în continuare testat de un grup de dezvoltatori din întreaga lume (i se adaugă constant aplicații), înainte de a fi accesibil publicului larg începând cu anul viitor.

Ochelarii inteligenţi de la Google vin la Bucureşti la IMWorld 2013

Ochelarii inteligenți creați de inginerii Google au un ecran integrat de 640×360 de pixeli, o cameră de 5 megapixeli capabilă să înregistreze clipuri video HD 720p, spațiu de stocare de 16 GBși sunt echipați cu o baterie. Ca downside, cu toate că ar trebui să țină 24 de ore, bateria se epuizează destul de repede (chiar și gadgetul adus pentru demonstrația din cadrul Droidcon a stat mai mult legat de priză după ce ne-am jucat cu el).

Trending: peste 9 milioane de ochelari „smart” ar putea fi livrati pana in 2016

În afară de utilizarea lor ca și cameră video, GPS sau computer portabil, Google Glass vor avea și aplicabilitate în medicină, printre alte domenii. Recent, Royal Philips şi Accenture au anunţat  folosirea cu succes a Google Glass pentru îmbunătăţirea timpului de intervenţie în cazul operaţiilor chirurgicale şi eficienţa lor în tratarea complicaţiilor din timpul procedurilor invazive.

Găsiți aici detalii despre proiectul Glass dezvoltat de Google.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.