Zilele devin tot mai scurte. Nici cu vremea nu mai e de glumă. Costumele de baie au fost puse la naftalină până vara viitoare...
Laptops-Tablets-or-SmartphonesZilele devin tot mai scurte. Nici cu vremea nu mai e de glumă. Costumele de baie au fost puse la naftalină până vara viitoare şi nici nu am terminat bine vacanţa că visăm la cea de anul viitor. Pentru toate există o singură explicaţie posibilă: a început un nou an şcolar. Sau, de azi, universitar.

Cheltuieli cu transportul, cazarea – fie chirie, fie cămin -, haine în pas cu moda, bani pentru cuptorul cu microunde şi frigiderul în care păstrăm mâncarea trimisă de acasă, însă, de câţiva ani buni, şi cheltuieli pentru cele mai noi gadgeturi, fie că vorbim despre telefoane mobile, laptopuri, calculatoare sau tablete. “România este o piaţă în continuă dezvoltare şi mai are încă de recuperat în comparaţie cu ţările vest europene, spre exemplu, unde majoritatea oamenilor folosesc noile dispozitive în mod uzual. În România este încă loc de creştere şi vorbim de o creştere accelerată”, sunt de părere reprezentanţii evoMag.ro.

Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda vine să întărească această previziune. Potrivit acestuia, compania sa a vândut în perioada august-septembrie 9.100 de unităţi din segmentul de tablete, oficialul E-Boda estimând pentru octombrie vânzări de aproximativ 5.000 de unităţi în categoria tablete. “Comparând cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările de tablete au crescut cu peste 100%. Comparând cu intervalul februarie-iulie 2013, am înregistrat o creştere de 25% pe segmentul tablete, iar faţă de intervalul februarie-iulie 2012, creşterea a fost de peste 200% pe segmentul tablete”, afirmă Drăgoiu.

Cu aceste informaţii în minte, voi ce mai aşteptaţi? Gadget&Trends Magazine are câteva propuneri.

Tablete:

nexus 71.      Google Nexus 7, ediţia 2013, făcută de Asus, cu procesor Quad-core, ecran LED-backlit IPS LCD de 7″ şi Android 4.3 este uşor portabilă, cantărind doar  290 de grame. Noua Nexus 7 este suficient de uşoară încât să poată fi transportată oriunde, fie că este vorba despre seminariile preferate sau la cafeaua de după cu colegii de facultate. Oferă până la 9 ore de redare de conţinut video HD şi 10 ore de navigare pe internet sau redare de cărţi în format electronic, bateria este suficient de puternică încât să reziste pe durata unei zile întregi. În plus, soluţia de alimentare wireless oferă un ajutor în plus pentru cei ce îşi petrec întreaga zi prin facultate. Garantează ultima versiune de Android cel puţin 2 ani de acum înainte. Tableta este disponibilă la preţul de 1.199 de lei.

Puncte forte: uşoară, wireless charging, mereu ultima versiune de Android

2.      Tableta E-Boda Supreme X200 Dual Core dispune de procesor Dual Core de 1.5 GHz, procesor grafic Quadx200 Core şi display de 9.7”. Acest model este ideal pentru divertisment şi poate ţine loc cu uşurinţă unei console de jocuri sau a unui TV (mai ales în cazul studenţilor din cămine care nu deţin un TV).  Preţul recomandat al acestui device este de 899 lei.

Punctele forte: ideală pentru urmărit serialele favorite în cămin, performanţe bune în jocuri

izzycomm 3.      E-Boda Izzycomm Z70 integrează un display LCD de 7” şi este echipată cu un procesor Dual Core de 1.2 GHz, rulează sistemul de operare Android 4.1. Dimensiunile sale reduse şi posibilitatea conectării atât prin 3G, cât şi prin Wi-Fi, o recomandă ca fiind accesoriul ideal pentru studenţi, care o pot transporta cu uşurinţă la cursuri. În plus, aceştia pot încărca pe tabletă cărţi electronice sau cursuri, astfel având posibilitatea să le acceseze oricând şi oriunde. Tableta este disponibilă la preţul recomandat de 599,99 lei

Punctul forte: performanţă mai mult decât decentă pentru orice buzunar

4.      Asus MeMO Pad Dual-Core are un procesor Dual Core Intel Atom Z2560 şi o rezoluţie maximă de 1920 x 1200 (WUXGA). Totodată, tableta utilizează sistemul de operare Android. asus memopad

Camera frontală are o rezoluţie de 1,2 mexapixeli, în timp ce camera secundară poate realize fotografii la o rezoluţie de 5 megapixeli. La cele 580 de grame pe care le cântăreşte şi beneficiind de o autonomie de 10 ore, gadgetul este potrivit pentru notiţele celor mai importante cursuri. Preţul acestui dispozitivi este de 1.637,11 lei.

Punctele forte: autonomie mare, rezoluţie generoasă

xl400qc5.      Tableta E-Boda Supreme XL400QC este echipată cu sistemul de operare Android 4.1.1 și oferă performanță maximă atât datorită procesorului Quad Core de 1,2GHz, cât și procesorului grafic MultiCore sau a ecranului IPS de 10.1”. Tableta este potrivită pentru studenţi deoarece pe de o parte aceştia pot citi cărţi electronice, edita documente şi naviga pe Internet, iar pe de altă parte, în timpul liber pot vizualiza filme sau accesa jocuri. Modelul este disponibil la un preț recomandat de 899 lei.

Punctele forte: ecran IPS care redă culorile foarte bine, quad core la un preţ bun

6.      Tableta ASUS Memo Pad HD 7 cu procesor Quad-Core MediaTek de 1.2GHz, funcţionează pe baza sistemului de operare Android 4.2 Jelly Bean. Memoria internă a gadgetului lansat de ASUS poate susţine orice număr de cursuri, precum şi fotografiile sau muzica preferată, tableta dispunând de un slot Micro SD pentru memorie suplimentară de până la 32 GB. asus memo pad 7

În acelaşi timp, sistemul Multi-Touch cu 10 puncte oferă posibilitatea ca absolut toate informaţiile, chiar şi cea mai rapidă dictare din partea profesorilor de curs, să fie imprimate în notiţele de curs. Preţul unui astfel de dispozitiv este de 699 de lei.

Punctele forte: memorie internă mare, multi-touch cu 10 puncte

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.