A treia zi a conferinţei OpenWorld 2013 organizate de Oracle, unul dintre cei mai mari jucători din industria de IT internaţională, a marcat lansarea...
oracle-logoA treia zi a conferinţei OpenWorld 2013 organizate de Oracle, unul dintre cei mai mari jucători din industria de IT internaţională, a marcat lansarea unei noi serii de programe pe segmentul de cloud.

Astfel, gigantul controlat de Larry Ellison, a prezentat zece noi servicii cloud pentru aplicaţii, platforme şi infrastructură, care extind cel mai larg şi cel mai avansat portofoliu cloud din industrie.

Oracle a introdus Oracle Cloud Marketplace, o piaţă globală pe care partenerii pot publica aplicaţii şi clienţii pot găsi, evalua şi cumpăra cu uşurinţă aplicaţii inovatoare pentru a-şi extinde soluţiile Oracle Cloud. În prezent, domeniul aplicaţiilor disponibile acoperă managementul canalului de vânzare, generarea de lead-uri, calitatea datelor, raportarea, intrumente de productivitate, administrarea preţurilor, managementul contractelor, stimulente pentru vânzări, previziuni şi managementul plăţilor.

Totodată, compania a prezentat Serviciul Cloud pentru Facturare şi Managementul Veniturilor pentru a le oferi companiilor soluţii robuste şi scalabile de administrare a veniturilor din noile servicii digitale. Acest serviciu cloud avansat de facturare este potrivit pentru mai multe industrii printre care serviciile financiare, presa şi comunicaţiile.

Gigantul american a anunţat de asemenea Serviciul Cloud Mobil care le permite dezvoltatorilor şi specialiştilor IT să creeze şi să administreze software pentru aplicaţii mobile, permiţând astfel dezvoltatorilor să îşi integreze aplicaţiile mobile în serviciile şi datele companiei. Serviciul Cloud mobil de la Oracle, parte integrantă din Oracle Cloud, foloseşte platforma mobilă a Oracle care simplifică mobilitatea în business, permiţându-le organizaţiilor să construiască şi să extindă orice aplicaţie pentru orice dispozitiv şi să se conecteze la orice surse de date, fie că este vorba despre o aplicaţie dedicată, o aplicaţie standard sau un serviciu cloud.

În cadrul Oracle OpenWorld 2013, oficialii companiei au anunţat planurile pentru integrarea Nimbula Director, o soluţie software de tip Infrastructure-as-a-Service care le permite companiilor şi furnizorilor de servicii să construiască un mediu cloud pe propria lor infrastructură, cu ajutorul Oracle Exalogic Elastic Cloud. Nimbula, Inc. a fost preluată de Oracle în Martie 2013.

O altă lansare importantă în cadrul evenimentului a fost Oracle Exalytics In-Memory Machine T5-8, un sistem pre-optimizat bazat pe serverul Oracle’s SPARC T5-8 cu 4TB de memorie per unitate, pentru a livra o performanţă extremă aplicaţiilor BI şi EPM. Cu stocare îmbunătăţită şi putere mai mare de procesare, Oracle Exalytics T-5 suportă o consolidare masivă a serverelor şi aplicaţiilor, fiind în acelaşi timp scalabil pentru zeci de mii de utilizatori. Construit cu cel mai bun hardware din industrie, cel mai performant software de analiză a datelor de business şi tehnologie in-memory database, Oracle Exalytics T5-8 este conceput pentru a livra cea mai rapidă analiză de date pentru clienţii care doresc să consolideze mai multe aplicaţii analitice pe o singură platformă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.