Institutul Ikedoo, liderul educației experențiale, organizează în perioada 27-28 septembrie o expoziție interactivă gratuită pentru copiii. Evenimentul are loc în cadrul Bucharest Science Festival,...
Building ZoomInstitutul Ikedoo, liderul educației experențiale, organizează în perioada 27-28 septembrie o expoziție interactivă gratuită pentru copiii. Evenimentul are loc în cadrul Bucharest Science Festival, primul festival al stiințelor din România.

Building Zoom este o introducere a copiilor în lumea arhitecturii și a construcțiilor. Instalațiile din expoziție prezintă diverse teme din lumea mediului construit; structurile cu etaj, podurile, apeductele, și traseul electricității vor fi construite în întregime de către copii.

„Copilăria noastră e legată de construcții, în diverse forme – LEGO, corturi de indieni, cazemate ș.a. De aceea, primul curs pe care l-am dezvoltat la Institutul Ikedoo este de construcții și arhitectură. Mă bucură faptul că putem ajuta copiii să transforme în realitate ceea ce își imaginează. Expoziția pe care am pregătit-o pentru Bucharest Science Festival este o bună ocazie pentru copii să își exerseze dexteritatea și spritul de echipă; împreună, vor construi (la scara lor) cu cărămizi, șuruburi, materiale din lemn și carton”, a declarat Ion Neculai, co-fondator Institutul Ikedoo și arhitect.

În cadrul Building Zoom, participanții vor folosi un scripete și schele pentru a construi etajul unei case de aproape 3 metri înălțime; vor construi un apeduct lung de trei metri, și apoi îl vor testa cu apă; vor da la pedalele celor 2 biciclete legate la un generator, care produce curent electric pentru iluminatul unei case; vor avea posibilitatea să construiască liber o clădire, având la dispoziție peste 1000 de blocuri mari de construcție; și își vor putea “reseta” creațiile mai puțin reușite cu ajutorul unei catapulte. Copiii cu vârste mai mici (între 3-6 ani) vor explora lumea acvatică din interiorul unui submarin cu ajutorul periscopului.

“Vrem să deschidem apetitul copiilor pentru cunoaștere prin intermediul experienței directe. Învățarea din experiențe practice facilitează adaptarea copiilor la provocările vieții de zi cu zi. Mai mult, contribuie semnificativ la creșterea încrederii în sine și dezvoltarea capacității de a rezolva probleme”, a spus Mădălina Marinescu, Product Developer Institutul Ikedoo și psiholog cu o experiență de 10 de ani.

Expoziția interactivă Building Zoom oferă acces gratuit copiilor cu vârste cuprinse între 3-12 ani. Copiii și părinții sunt așteptați la sediul Ikedoo (Str. Popa Rusu, nr. 16A, etaj 2; în spatele Bisericii Armenești) vineri 27 septembrie, în intervalul orar 10:00-15:00, și sâmbătă 28 septembrie între 14:00-18:00. Participarea se face cu înscriere prealabilă la acest link http://bit.ly/buildingzoom.

Programele dezvoltate de Ikedoo îmbunătățesc perfomanța școlară a copiilor, și totodată facilitează adaptarea acestora la provocările vieții de zi cu zi. Echipa Ikedoo este multi-disciplinară, fiind formată din antreprenori, psihologi, pedagogi, arhitecți, și designeri.

Bucharest Science Festival este primul festival al știintelor din România. Timp de 5 zile, în perioada 25-29 septembrie 2013, Festivalul va împărtăși, în special copiilor, noi perspective asupra cunoașterii umane. Programul include o multitudine de expoziții; conferințe și dezbateri; experimente și demonstrații; proiecții de documentare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.