Smart Bill, soluția romanească de facturare folosită de peste 20.000 de companii, anunță atragerea unei investiții de tip angel-investment de până în 100.000 de...

SmartBill2013Smart Bill, soluția romanească de facturare folosită de peste 20.000 de companii, anunță atragerea unei investiții de tip angel-investment de până în 100.000 de euro, din partea lui Lucian Todea, business-angel român și fondatorul ITNT. Compania ITNT este cunoscută la nivel mondial prin prisma celui mai de succes produs al acesteia: soft32.com.

Investiția va fi fructificată pentru lansarea Smart Bill pe piața internațională în țările vorbitoare de limbă engleză prin conturarea unor diferențiatori cheie pentru fiecare cultură în parte.

După ce în luna aprilie anunțam formarea unui Board of Investors din care face parte și Radu Georgescu, antreprenor în serie și investitor, a venit momentul să trecem la nivelul următor în dezvoltarea Smart Bill: extinderea pe piața internaționlă. În acest sens, primele piețe pe care le vizăm sunt Statele Unite si India”

Radu Hasan, Co-Fondator și CEO Smart Bill

Aportul financiar adus de infuzia de capital, cât și implicarea activă a investitorului Lucian Todea în deciziile strategice de management ale companiei precum și experiența de business în mediul internațional a lui Radu Georgescu, asigură companiei o nouă direcție de dezvoltare.

Lucian Todea este Fondatorul ITNT, una dintre cele mai de succes inițiative antreprenoriale din România în domeniul IT, dezvoltatorul platformei de distribuție software soft32.com. Lansată în 2003, ITNT a devenit în doar 3 ani de la înființare una dintre cele mai importante companii de profil din România potrivit “Anuarului de business al României – Cei mai mari jucători din economie”, edițiile 2006-2012. La nivel mondial, reputația platformei o precede pe cea a companiei ITNT, prin prisma celor peste 100.000 de aplicatii de Windows, Mac si Mobile, dar mai ales a celor peste 500 milioane de vizitatori unici de la lansare și până în prezent.

Cred cu tărie că orice idee care și-a dovedit valoarea merită un sprijin în momentul oportun, mai ales când obiectivul este extinderea pe piața internațională. De aceea, decizia de a investi în Smart Bill a venit în mod natural, având în vedere faptul că vorbim de o altă inițiativă antreprenorială de succes, cu capital 100% românesc, care a devenit liderul de piață în România pe segmentul programelor de facturare și gestiune”

Lucian Todea, fondator ITNT și Angel Investor al Smart Bill

Tranzacția în urma căreia Lucian Todea deține 5% din acțiunile Smart Bill a fost realizată cu ajutorul Biriș Goran, societate care ocupă o poziție de top în clasamentul firmelor de avocatură din România şi care este recunoscută în industria IT/online pentru asistența acordată unor investitori și antreprenori în numeroase tranzacții sonore, dar și pentru facilitarea investițiilor din domeniu prin inițiativa VentureConnect.  Ana Maria Andronic a condus echipa dedicată acestei tranzacții. 

Smart Bill este un furnizor român de sisteme de facturare și gestionare a stocurilor. Compania a fost lansată în 2006 și în prezent deservește peste 20.000 de clienți.  Smart Bill Facturare și Smart Bill Gestiune + Facturare asigură managementul întregului proces de facturare: emitere facturi, livrare și stocare. Soluția poate fi accesată de pe orice calculator cu Windows, MAC OSX sau Linux, dar și online din orice tip de browser. Printre partenerii Smart Bill se număra companii importante din diverse verticale de industrie precum: Google, Bitdefender, Hostway, PayU și Legis.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.