In asteptarea Conferintei de Design – “Design is pure lust” (17 – 18 septembrie), din cadrul Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii –...
Design is pure lustIn asteptarea Conferintei de Design – “Design is pure lust” (17 – 18 septembrie), din cadrul Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii – BIFE-SIM, ce va avea loc la ROMEXPO am apelat la creativitatea speakerilor pentru a imagina o Romanie sub forma de cladire, camera si piesa de mobilier. 

Serban Tiganas

Presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, partener al biroului de arhitectura si inginerie Dico si Tiganas, fondator al biroului de Urbanism Planwerk si profesor la Faculatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Tehnice din Cluj – Napoca.

Daca Romania ar fi o cladire, ar fi Casa Poporului, sau Palatul Parlamentului, sau oricum s-ar numi, cu un zid mare imprejur si Roger Waters cantand degeaba in fata, dar si cu un muzeu de arta contemporana in spate,realizat intr-o arhitectura contemporana, parazitand aproape inexplicabil marea casa, dar din pacate prea departe de drumurile tuturor.

Matei Suciu

Designer de produs

Ar fi o gara. O gara veche, prost intretinuta, destul de murdara dar cu istorie, o cladire monument. Cu automate pentru bilete, cafenele si kebab, cu oameni care vin si pleaca.

Arh. Mircea Tibuleac

General Manager, Axis Laminate Sibiu

Din pacate imaginea ei ar arata exact cum a permis sa arate majoritatea cladirilor sale de patrimoniu – adica o ruina !

Alin M. Olarescu

Dr. Ing. , Sef Lucrari Univ., Facultatea de inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brasov

Tara noastra, probabil, ca cel mai bine ar fi caracterizata de o cladire construita in stilul national romanesc, asa cum l-a propus si realizat, la sfarsitul secolului al XIX –lea si inceputul secolului al XX –lea, scoala de arhitectura romaneasca. Asta deoarece traditia trebuie integrata organic in modernitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.