Începând cu data de 11 septembrie, Google Maps oferă informații privind transportul public pentru şapte mari orașe din ţara noastră. Astfel, în colaborare cu...
BucurestiÎncepând cu data de 11 septembrie, Google Maps oferă informații privind transportul public pentru şapte mari orașe din ţara noastră. Astfel, în colaborare cu SimPlus și Concept Apps, Google a inclus informații despre transportul în comun din București, Ploiești, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obține indicații de orientare care includ de acum și transportul public, pe lângă cele pentru mașini sau cele legate de mersul pe jos. Google Maps afișează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinație, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cât și informații despre stații și rute.

Serviciul de Transit este o nouă îmbunătățire adusă hărților Google pentru a le face mai complete, mai corecte și mai utile pentru români și turiștii străini care călătoresc cu transportul în comun pentru a ajunge la următoarea destinație.

„Google Maps își propune să ajute utilizatorii să cunoască și să exploreze locurile în care călătoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decât simple hărți geografice. Adăugarea de informații privind transportul public în Google Maps va face deplasarea în orașe mai ușoară și simplă. Începând de astăzi, localnicii, dar și vizitatorii și turiștii, pot obține informații privind mijloacele de transport în comun locale și pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google România.

„Parteneriatul cu Google se încadrează în strategia SimPlus şi Concept Apps de a facilita transportul în comun din România. Prin astfel de proiecte inovative dorim să contribuim la îmbunătăţirea experienţei călătorilor în folosirea transportului public”, declară Dan Boabeș, CEO SimPlus.

Informațiile despre transport public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât și pentru Android și iPhone.

Pentru a obține informații despre următorul autobuz sau tramvai, sau indicații de orientare către o destinație folosind transportul public, urmați acești trei pași:

  • deschideți aplicația Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone
  • accesați secțiunea „Indicații de orientare”, introduceți punctul de plecare și destinația.
  • selectați opțiunea „Transport public” (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).

Google Maps va afișa rutele disponibile și itinerariul, cu informații despre numărul liniei, timpii de deplasare, poziționarea stațiilor.

Serviciul este disponibil și pe desktop, la adresa la adresa maps.google.ro. Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce, în martie 2012, Brașovul a devenit primul oraș pentru care au fost oferite informații privind transportul public. La nivel mondial, Google oferă informații de tranzit pentru mai mult de 1 milion de stații din 800 de orașe.

Google este un lider global în tehnologie, care are ca obiectiv îmbunătățirea modului în care oamenii accesează și utilizează informația.

SimPlus este cea mai mare companie din România specializată în plata prin SMS. Compania aduce pe piaţa din România o gamă largă de soluţii interactive: soluţii complete de afișare pentru televiziune, micropayment – abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, mobile content, plată pentru transport în comun, soluţii de plată pentru vending machines. SimPlus a lansat primul serviciu SMS cu suprataxă din România în decembrie 2002.

Concept Apps este o companie românească fondată în 2012, specializată în dezvoltarea de GIS software şi aplicaţii mobile (iOS, Android şi Windows Phone).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.