Creativitatea designerilor români depășește granițele României și cucerește publicul parizian. Nu mai puțin de 17 designeri de produs și producători au reprezentat, în perioada...
Wagner 2Creativitatea designerilor români depășește granițele României și cucerește publicul parizian. Nu mai puțin de 17 designeri de produs și producători au reprezentat, în perioada 6-10 septembrie, România în cadrul celui mai important eveniment internațional dedicat designului de interior ce are loc la Paris.

Târgul bianual de decorațiuni și mobilier Maison et Objet din Paris, desfășurat în fiecare an în lunile ianuarie și septembrie, este adresat profesoniștilor și dă tonul în amenajările interioare, aducând împreună unii dintre cei mai reprezentativi designeri din lume și mai ales repere de originalitate și creativitate în domeniu.

În cadrul ediției de toamnă din acest an a târgului, vizitatorii au avut ocazia să cunoască creațiile designerilor români și să afle noutățile în materie de design și tendintele în amenajări interioare venite din ţara noastră.

Irina Neacșu a fost primul designer român invitat să expună la secțiunea Cote Deco a faimosului eveniment parizian Maison&Objet. thecraftlab by irina neacșu a prezentat o colecție inedită, formată din scaune-personje, ce marchează o nouă direcție în creația brandului.

Astfel, Mr Him și Ms Her au fost prezente la Paris, alături de scaunele personaje din seria Seasons, cuplul tradițional Draga și Dragu și duo-ul Urban Fashion – Miss Due & Miss One. Le puteți cunoaște accesând noul site www.irinaneacsu.com, noua platformă online dedicată brandului thecraftlab pe plan internațional.

O altă prezență importantă la ediția din această toamnă o reprezintă noile colecții de obiecte din porțelan pictat manual, semnate Ana Wagner – Wagner Arte Frumoase și Povești. Publicul parizian a descoperit trei colecții realitate de Wagner Arte Frumoase și Povești, pe porțelanuri Villeroy & Boch, pictate cu aur pur.

Una dintre acestea, „Des Petits Jardins”, este o colecție în stil Art Deco care folosește elemente de Art Nouveau reinterpretate, mici grădini înrămate în aur pur. thecraftlab 2

Despre prezența la târg, Ioana Bardaș, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER (designerii înscrişi în cadrul acestei platforme au realizat decorurile spaţiilor destinate jurnaliştilor în cadrul Festivalului George Enescu, ediţia 2013), spune: “Designerii români continuă să marcheze premiere și să ducă mai departe de propriile granițe creativitatea, originalitatea și spiritul inovativ și jucăuș al creațiilor românești. Ei devin adevărați ambasadori ai noștri ca țară, o ocazie în plus pentru publicul internațional, pasionat de frumos și design să cunoască ce poate oferi piața din România.”

Cei 17 designeri romani de produs și producători care au participat la eveniment sunt: Alro International, Art Glass Productie, Badex Mob, Cesiro, Dis, Ecomatrix, Glass Star, Maria Production, Porphyras, Quadra Invest, Romanian National Stand, Sophia Inovation, Stones Charme, Szel Mob, Thecraftlab By Irina Neacsu, Wagner Porcelain & Jewellery și Zetam-Plm.

Creațiile designerilor români pot fi găsite la secțiunile Cote Deco și Maison & Objet projects. Pentru mai multe detalii despre târgul Maison et Objet puteți accesa: http://www.maison-objet.com.

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor români de produs, în relație cu publicul intern și cu piețele externe. Lansat în 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs în România și 2 evenimente internaționale de design (secțiune românească de design de produs în cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic și Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-producția și decorurile scurt-metrajului „București, te iubesc”, cu Kira Hagi în rol principal și decorurile spațiilor destinate jurnaliștilor din cadrul festivalului internațional “George Enescu” 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.