Intel Corporation, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a anunțat noi produse pentru centrele de date și tehnologii pentru furnizorii de servicii...
Rack Scale ArchitectureIntel Corporation, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a anunțat noi produse pentru centrele de date și tehnologii pentru furnizorii de servicii de tip cloud, care să îi ajute să obțină o mai mare eficiență și flexibilitate a infrastructurii, pentru a se adresa cererii de noi servicii și inovații.

Serverele, rețelele și infrastructura de stocare evoluează pentru a face față creșterii volumelor de muncă, ceea ce duce la apariția microserverelor, backup primar (cold storage) și reţelisticii entry-level.

Prin optimizarea tehnologiilor pentru volume de muncă specifice, Intel îi va ajuta pe furnizorii de servicii în cloud să crească nivelul de folosire, să eficientizeze costurile, oferind în același timp utilizatorilor experiențe convingătoare.

Printre noile produse lansate se numără și noua gamă de procesoare de tip SoC (System-on-Chip), pe 64 de biți, Intel Atom C2000 pentru microservere, platforme de backup primar (cu nume de cod “Avoton”) și reţelistică entry-level (cu nume de cod “Rangeley”). Aceste procesoare de tip SoC sunt primele produse bazate pe microarhitectura Silvermont, noul design pe procesul de fabricație pe 22nm, oferind o creștere îmbunătățită a performanței și eficienței energetice, fiind lansată la doar nouă luni de la generația anterioară.

“În contextul în care lumea devine din ce în ce mai mobilă, presiunea pentru a susține miliarde de dispozitive și utilizatori schimbă structura centrelor de date”, a declarat Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Datacenter and Connected Systems Group, Intel. Diane Bryant

Intel a prezentat și switch-ul Intel Ethernet FM5224 care, în combinaţie cu suita WindRiver Open Network Software, oferă soluții Software Defined Networking (SDN) pentru servere pentru o densitate crescută și consum redus de energie.

Intel a prezentat pentru prima dată Intel Rack Scale Architecture (RSA), pentru rack-uri, cu tehnologia Intel Silicon Photonics în combinație cu noul conector MXC și fibra optică ClearCurve, dezvoltată de Corning la cerința Intel.

Construite pe 22nm, noua gamă de procesoare Intel Atom C2000 au până la opt nuclee, un TDP de la 6 la 20 Wați, Ethernet integrat și suport pentru memorie de până la 64GB, de opt ori mai mare comparativ cu generațiile anterioare. OVH și 1&1, lideri mondiali în servicii de web-hosting, au testat noile procesoare Intel și le vor folosi în viitoarele servicii de hosting, pe care le vor lansa în trimestrul următor. Procesul de fabricație pe 22nm oferă o performanță per watt superioară.

Intel oferă 13 modele specifice cu caracteristici customizate și acceleratori optimizați pentru volume de muncă specifice, precum hosting dedicat, memorie distribuită și furnizare de conținut, pentru a oferi o eficiență mai mare. Datorită acestora, Intel se poate extinde către noi segmente de piață precum backup primar şi reţelistică entry-level.

Ericsson, unul dintre liderii globali din domeniul comunicațiilor, a anunțat că switch-urile blade, folosite în Ericsson Cloud System, soluție care le oferă furnizorilor posibilitatea să adauge capabilități de tip cloud rețelelor deja existente, vor fi bazate curând pe noua gamă de procesoare Intel Atom C2000.

Switch-uri optimizare pentru microservere pentru Software Defined Networking (SDN)

Soluţiile de reţea care manageriază traficul de date de-a lungul microserverelor poate avea un impact semnificativ asupra performanţei şi densităţii sistemului. Combinaţia dintre Switch-ul Intel Ethernet Switch FM5224  şi suita WindRiver Open Network Software duce la apariţia primei soluţii pentru switch-uri SDN Ethernet, de 2,5GbE, de mare densitate, latenţă scăzută, dezvoltată special pentru microservere. Soluţia îmbunătăţeşte inovaţia şi complementează controllerul Intel Ethernet din procesorul Intel Atom C2000. Combinate, ele pot fi folosite pentru a crea soluţii SDN pentru centrele de date.

Switch-urile care folosesc noul Intel Ethernet Switch FM5224 pot conecta până la 64 de microservere, oferind o densitate mai mare cu 30%3. Ele se bazează pe platforma de referinţă Intel Open Network, anunţată la începutul anului.

Prima prezentare live a rack-ului bazat pe Intel Silicon Photonics

Eficienţa maximă a unui centru de date necesită inovaţie la nivel de siliciu, sistem şi rack. RSA ajută partenerii industriei să reconfigureze centrele de date pentru caracterul modular al componentelor (stocare, procesor, memorie, reţea) la nivel de rack. Intel RSA va permite de asemenea înlocuirea şi configurarea componentelor atunci când se folosesc resurse de cloud computing, stocare şi reţea.

Pentru a sublinia rata crescută a implementărilor Intel RSA, Microsoft şi Intel au anunţat că vor colabora pentru a inova viitorul design de rack RSA al Microsoft. Scopul este de a aduce un mod mai eficient de folosire, economie şi flexibilitate pentru centrele de date ale Microsoft.

Gama de procesoare Intel Atom C2000 este deja disponibilă în peste 50 de designuri pentru microservere, backup primar şi reţelistică.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.