Sony lansează  Handycam FDR-AX1E, prima cameră video 4K (cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli) destinată utilizatorilor amatori. Astfel, iubitorii de filme pot...
HDR-AX1_Camera video 4KSony lansează  Handycam FDR-AX1E, prima cameră video 4K (cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli) destinată utilizatorilor amatori.

Astfel, iubitorii de filme pot înregistra conținut 4K – imagini expresive, cu un nivel incomparabil de claritate și nuanțe de culoare deosebite în fiecare scenă.

De patru ori mai multe detalii față de rezoluția Full HD

Camera video FDR-AX1E poate înregistra filme 4K și HD în format XAVC S, utilizând formatul video digital Long GOP MPEG-4 AVC/H.264 și compresie audio PCM liniară, salvând fișierele în format MP4. Formatul XAVC-S permite sesiuni de înregistrare mai lungi, respectiv două ore de material în format 4K pe un card de memorie XQD de 64 GB. Formatul Full HD permite stocarea pe un singur card a aproximativ 3 ore de filmări realizate la o rezoluție de 1920×1080 cu 50 de cadre pe secundă progresiv. Pentru o compatibilitate avansată cu dispozitivele existente pe piață, formatul AVCHD va fi actualizat la jumătatea anului 2014.

Camera video FDR-AX1E încorporează un senzor de imagine 4K, esențial pentru obținerea unor imagini cu o claritate ridicată. Senzorul CMOS Exmor R tip 1/2.3 înregistrează la rezoluție 4K imagini de patru ori mai detaliate față de formatul Full HD, senzorul fiind astfel proiectat încât să filmeze la 50 de cadre pe secundă progresiv. Camera este echipată cu același procesor de imagine utilizat de dispozitivele 4K profesionale, care poate procesa rapid semnalele transmise de la senzorul CMOS, înregistrând imagini în timp real la 50 cadre pe secundă progresiv.

Camera video Handycam FDR-AX1E încorporează o suită de funcții care încurajează creativitatea, încluzând trei filtre ND menite să ajusteze cantitatea de lumină ce pătrunde în senzor prin obiectiv.

Cele patru setări: Off (Clear), 1/4 filter, 1/16 filter și 1/64 filter conferă utilizatorilor abilitatea de a transforma condițiile de iluminare, însă fără modificarea timpului de expunere și a deschiderii diafragmei. Cinci funcții de culoare (white balance, gamma, detail, skin detail și matrix) pot fi combinate și setate astfel încât să creeze un aspect cinematic al înregistrărilor.

Dispozitivul beneficiază de doi conectori XLR externi, care  amplifică calitatea audio a înregistrării prin adăugarea de microfoane stereo. Acestea înregistrează întreaga paletă sonoră de fundal dar și dialogul, acestea putând fi mixate cu întrgistrările audio realizate cu microfonul intern al camerei pentru un rezultat profesional.

Experiență de vizionare 4K

Pentru a viziona conținutul înregistrat cu ajutorul FDR-AX1E, este de ajuns ca dispozitivul să fie conectat prin cablu HDMI la un televizor 4K. Astfel, televizoarele Sony BRAVIA reprezintă alegerea ideală de redare la calitate 4K și 50 de cadre pe secundă a imaginilor filmate, în timp ce display-ul TRILUMINOS asigură culori vibrante, ce respectă fidel realitatea.

Pentru cei ce nu dețin un televizor 4K, FDR-AX1E poate transmite imagini la rezoluție 1920×1080 către un televizor Full HD prin simpla schimbare a setărilor de redare din meniul camerei video.

Totodată, producătorul de electronice japonez a lansat Cyber-shot DSC-QX10 și DSC-QX100 care transformă smartphone-ul într-o cameră foto premium.

Numărul fotografiilor digitale realizate cu ajutorul smartphone-urilor continuă să crească. Ca urmare, Sony lansează două produse ce cresc calitatea acestor imagini, îmbinând puterea creativă a camerelor foto premium cu ușurința de utilizare a unui smartphone.

Astfel, cu smartphone-ul pe care îl ai tot timpul la îndemână și cu noile camere Sony, poți fi realizata fotografii și videoclipuri HD impresionante a căror calitate rivalizează cu cea a unei camere foto premium. Camerele foto Cyber-shot DSC-QX10 și DSC-QX100 reprezintă partenerul perfect pentru noul Xperia Z1, precum și pentru alte smartphone-uri – transformând dispozitivul mobil personal într-un aparat foto de calitate.

Noile camere sunt soluția perfectă pentru orice utilizator mulțumit de smartphone-ul utilizat, dar care dorește să realizeze fotografii la o calitate specifică aparatelor foto. Desi ca design sunt similare obiectivelor foto, DSC-QX10 și DSC-QX100 sunt de fapt camere foto cu funcționalități complete.

Ecranului telefonului poate fi utilizat pentru a vizualiza fotografiile, a ajusta setările și pentru a partaja imaginile realizate folosind orice aplicație dedicată. Mai mult, camera foto Sony nu trebuie să fie atașată telefonului pentru a realiza autoportrete: este de ajuns să îndrepți camera QX10 sau QX1000 spre tine și să folosești smartphone-ul pe post de declanșator.

Având un zoom optic 10x, DSC-QX10 este ideal pentru prim-planuri, dar și pentru a surprinde elemnte aflate la o distanță considerabilă. Stabilizatorul optic SteadyShot elimină orice tremur al camerei, pentru a obține imagini și videoclipuri clare, chiar și în condiții de iluminare redusă.

Cyber-shot DSC-QX100 dispune de un senzor CMOS Exmor R de tip 1.0 cu 20.2 megapixeli efectivi. Camera surprinde fotografii cu un nivel scăzut al zgomotului de imagine, chiar și în condiții de iluminare scăzută – scene care ridică dificultăți camerelor încorporate de telefoanele mobile. Datorită ecranului generos al smartphone-ului, optimizarea setărilor diafragmei, compensarea timpului de expunere sau schimbarea modului de fotografiere sau înregistrare devin mult facile.

Noile camere foto QX10 și QX100 dispun de butoane adiționale dedicate pentru controlul zoom-ului și declanșarea obturatorului camerei.. În plus, obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar T cu diafragmă de dimensiuni mari și zoom optic 3.6x, împreună cu tehnologia Optical SteadyShot, oferă fotografii la calitatea unui aparat compact premium.

Procesorul de imagine BIONZ al DSC-QX100 și DSC-QX10 rafinează imaginile și videoclipurile HD pentru un rezultat natural, cu detalii bogate, în timp ce funcția Superior Auto detectează automat condițiile de fotografiere, ajustând în concordanță setările camerei. Mai mult, DSC-QX100 include și un inel de control ce poate fi utilizat pentru focalizare și zoom manual, asemenea unei camere foto.

Noile Sony Cyber-shot DSC-QX100 și DSC-QX10 sunt disponibile începând cu sfârșitul lunii septembrie, 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.