Americanii de la Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, au achiziţionat diviza de device-uri şi servicii a Nokia pentru suma...
MicrosoftAmericanii de la Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, au achiziţionat diviza de device-uri şi servicii a Nokia pentru suma totală de 5,44 miliarde euro.

Microsoft va plăti 3,79 de miliarde de euro pentru achiziţia producatorului finlandez de echipamente mobile şi circa 1,65 miliarde de euro în actiuni. Compania finlandeză va păstra operaţiunile de echipamente pentru reţele mobile şi hărţi.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor.

Imediat după anunţul tranzacţiei, oficialii Microsoft subliniau faptul că achiziţia diviziei de telefoane mobile a Nokia reprezintă un pas înainte pentru tranziţia gigantului software spre o companie de servicii şi telefonie mobilă.

Pasul anunţat astăzi este unul oarecum logic în relaţia celor două entităţi, după ce companiile au început colaborarea în 2011 odată cu lansarea unor modele Nokia Lumia. NokiaLumia1020

Divizia de telefoane mobile şi servicii conexe a Nokia a generat aproximativ 50% din vânzările nete ale companiei în anul 2012, afaceri estimate la 15 miliarde euro.

Nokia va rămâne cu două divizii, HERE şi Nokia Siemens Networks. Divizia HERE este cunoscută pentru platforma de hărţi HERE, un serviciu integrat în smartphone-urile Nokia. Compania intenţionează să-şi dezvolte platforma de cartografie pentru a deveni lider în furnizarea de servicii de hărţi şi localizare pentru diferite sisteme de operare.

Potrivit înţelegerii dintre cele două companii, Nokia îşi va păstra portofoliul de patente şi va semna o întelegere pe 10 ani cu Microsoft pentru ca acesta din urmă să le poată folosi, totodată, Nokia având acces la patentele Microsoft.

Finlandezii vor avea în continuare dreptul de a deţine şi folosi brandul Nokia, în timp ce Microsoft preia brandul şi produsele Lumia, divizia de telefoane mobile şi brandul Asha.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.