FlorideLux, prima florărie online din România, lansează Petaledeviata.ro, un proiect menit să sprijine Asociaţia HelpAutism şi copiii cu autism. Astfel, compania va dona 20%...
Atelier creatieFlorideLux, prima florărie online din România, lansează Petaledeviata.ro, un proiect menit să sprijine Asociaţia HelpAutism şi copiii cu autism.

Astfel, compania va dona 20% din vânzările realizate pe site, sprijinind astfel copiii din centrul HelpAutism, filiala Suceava. În viitor, florăria online ia în considerare extinderea proiectului şi către alte organizaţii nonguvernamentale care susţin persoanele defavorizate, cu dizabilităţi.

“După 10 ani de prezenţă pe piaţă, din care nouă ani de existenţă a florăriilor FlorideLux, am decis că acesta este un moment oportun în care putem oferi ceva înapoi societăţii româneşti. Totodată, marcăm această aniversare prin schimbarea sloganului nostru actual, din “Florărie online” în „Petale de viaţă”, cel din urmă reflectând mai bine filozofia companiei noastre – ce presupune oferirea românului unui partener de nădejde, care îi este alături în toate momentele importante din viaţă”, a declarat Marius Dosinescu, CEO şi fondator al florăriilor FlorideLux.

Petaledeviata.ro va comercializa buchete variate de flori, special create pentru acest proiect, care vor fi livrate în vaze cadou ce vor avea imprimate pe ele desene realizate de copiii din centrul HelpAutism din Bucureşti. Buchet

Pe site se vor regăsi iniţial 10 buchete însă, pe măsură ce proiectul va creşte şi cererea va fi mai mare, vor fi adăugate şi alte produse.

“Iniţiativa celor de la FlorideLux.ro pe cât este de neaşteptată pe atât este de îmbucurătoare, iar procentul de 20% din vânzări alocat pentru sprijinirea copiilor cu autism ne face să credem că numărul persoanelor care vor alege să dăruiască flori va creşte lunar, lucru care se va reflecta şi în numărul beneficiarilor direcţi ai proiectului. În cel mai scurt timp vom trece si la implementarea unor ateliere de creaţie florală, ce au ca obiectiv integrarea în colectiv a unui număr cât mai mare de copii cu autism şi dezvoltarea de abilităţi în aria motricităţii fine”, a explicat Daniela Bololoi, preşedinte al Asociaţiei HelpAutism.

Atelierele vor avea loc în cadrul centrului HelpAutism Bucuresti, în fiecare weekend, sub atenta supraveghere a unui designer floral, reprezentant FlorideLux.ro. Grupul va fi mixt, format din doi copii cu autism și șase copii fără dizabilități, care pe durata a două ore își vor dezvolta creativitatea și vor socializa.

Potrivit Danielei Bololoi, în cadrul proiectului vor fi ajutați pentru început cinci copii, urmând ca până la finalul acestuia să se ajungă la 20 de beneficiari în cadrul centrului de recuperare și consiliere, filiala Suceava, pe care echipa FlorideLux își propune să o deschidă împreună cu HelpAutism.

În plus, pe parcursul anului 2014, echipa FlorideLux va redirecţiona 2% din impozitul pe venit al acesteia către Asociaţia HelpAutism.

Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.