Ce preferinţe au românii în amenajarea grădinilor Ce preferinţe au românii în amenajarea grădinilor
Amenajarea unui grădini în stil mediteraneean este tot mai dorită de către români în sezonul estival, susțin reprezentanții Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de... Ce preferinţe au românii în amenajarea grădinilor
Tema lunii in gradina - HornbachAmenajarea unui grădini în stil mediteraneean este tot mai dorită de către români în sezonul estival, susțin reprezentanții Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de bricolaj şi grădinărit.

Potrivit companiei, în ultima perioadă, tot mai mulţi români acordă o importanţă deosebită amenajării grădinii, o mare parte dintre aceştia optând pentru stilul mediteraneean deoarece, în acest mod, beneficiază de confortul şi liniştea unei vacanţe chiar în propria grădină. Astfel, pentru amenajarea unei astfel de grădini, românii optează atât pentru un mobilier specific, cât şi pentru oaze de apă, plante exotice şi accesorii de îngrijire speciale.

Zidurile înalte albe, potecile realizate din dale de piatră neşlefuită, oazele de apă decorate cu plante specifice culturii mediteraneene sau fântânile arteziene, straturile de busuioc, salvie, cimbru sau rozmarin, completate de palmierii, portocalii, lămâii sau măslinii plantaţi în ghivece  sunt doar unele dintre elementele care oferă grădinii un aer specific ţărilor calde.

Pentru a reda cât mai fidel stilul mediteraneean în amenajarea grădinii, românii aleg mobilierul simplu, din metal sau din lemn închis la culoare. De asemenea, plantele înmiresmate precum leandrul, trandafirul, hibiscul, hortensia sau levănţica şi statuetele din piatră sunt alte elemente utilizate în completarea peisajului.

Conform datelor companiei, clienţii români aleg să îşi cumpere şi utilaje şi unelte de îngrijire şi de întreţinere (săpăligă, foarfecă de grădină, maşină de tuns gazonul), plantele şi mobilierul pentru grădină fiind pe un plan secundar în procesul achiziţiei.

În plus, deşi în România există o creştere în ceea ce priveşte amenajarea grădinii, din păcate, bugetele alocate sunt mici în comparaţie cu celelalte ţări europene, care au un adevărat cult pentru îngrijirea şi decorarea spaţiilor deschise.

Pentru a veni în sprijinul celor ce îşi doresc să îşi amenajeze o grădină în stil mediteranean, pe parcursul lunii august, clienţii vor putea alege produsele necesare direct dintr-o zonă special amenajată în toate magazinele Hornbach.

Hornbach te învaţă cum să montezi plăcile murale

Tot în luna august, în toate cele cinci magazine Hornbach, va fi prezentată o gamă largă de plăci murale de diverse forme, culori şi materiale, iar reprezentanţii magazinului vor explica, pe larg, procesul de montare şi cele mai bune modalităţi de întreţinere a acestora.

Placi murale - HornbachPlăcile murale sunt una dintre cele mai bune soluţii pentru decorarea barurilor, arcadelor, scărilor sau a coloanelor pentru hornuri întrucât oferă locuinţei un aer deosebit, modern şi, în acelaşi timp, sunt mai rezistente şi au o durată de viaţă mai lungă decât alte materiale similare. Potrivit reprezentantului companiei, plăcile murale nu sunt recomandate în general pentru încăperile mici, pentru acestea existând soluţii alternative precum plăcile ceramice care imită piatra.

În ceea ce priveşte preferinţele românilor în materie de plăci murale, datele Hornbach arată că produsele din piatră sau beton atât pentru interiorul, cât şi pentru exteriorul locuinţei, sunt pe primul loc, iar nuanţele deschise de bej şi de crem se regăsesc în topul alegerilor.

Pentru amenajarea locuinţei cu plăci murale din ghips sau beton, românii trebuie să achiziţioneze atât un adeziv potrivit pentru lipire, cât şi un chit de rosturi şi o soluţie de impregnare specială. În cazul plăcilor din piatră, montajul se face similar, fără a mai fi necesar un chit de rosturi.

Dacă iau decizia unei renovări, clienţii au acces, în toate magazinele Hornbach, la un sortiment bogat de plăci murale, având posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de materiale şi finisaje.

În plus, în luna august, clienţii vor putea urmări un film demo cu montarea plăcilor murale. În cazul în care aceştia nu doresc să realizeze acest proiect pe cont propriu, retailerul le poate pune la dispoziţie echipe specializate, având o garanţie de 2 ani pentru serviciile de montaj.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.