“Dorința Mariei”, povestea care a ajuns la sute de copii din lume imediat după lansare “Dorința Mariei”, povestea care a ajuns la sute de copii din lume imediat după lansare
Realizată de doi părinți din dragoste pentru fiica lor, povestea “Dorința Mariei” a fost lansată la începutul lunii iulie 2013 sub forma unei aplicații... “Dorința Mariei”, povestea care a ajuns la sute de copii din lume imediat după lansare
Home Dorinta MarieiRealizată de doi părinți din dragoste pentru fiica lor, povestea “Dorința Mariei” a fost lansată la începutul lunii iulie 2013 sub forma unei aplicații iOS produsă de portalul de părinți dedicați Tati.ro și a fost descărcată deja de sute de părinți din întreaga lume. Ideea proiectului aparține integral cuplului Cătălina și Sebastian Cochinescu, care au format și întreaga echipă de dezvoltare a acestei aplicații produse de Tati.ro.

Deși povestea fusese scrisă de către Cătălina cu câțiva ani în urmă, ea a fost adaptată special în acest proiect pentru a se potrivi unei aplicații interactive și dinamice. Ilustrațiile și vocea naratorului au fost realizate de către Cătălina Cochinescu, în timp ce toată partea de programare și dezvoltare a fost sarcina lui Sebastian Cochinescu.

“Acest proiect a fost făcut cu dragoste în special pentru Ada, fetița noastră, însă dacă luăm în considerare rezultatele obținute și feedback-ul oferit de cei care au descărcat aplicația cu siguranță vom continua cât de curând cu noi povești la fel de frumoase, mai ales că prima întrebare a copiilor la sfârșitul poveștii a fost în majoritatea cazurilor “alta mai aveți”?”

Sebastian Cochinescu, fondator Tati.ro

“Dorința Mariei” oferă două posibilități de parcurgere a poveștii: audio, în care povestea este narată chiar de către autoare sau text, în care fiecare părinte îi poate citi copilului povestea Mariei.

În ambele variante, povestea este îmbogățită de un design interactiv, în care personajele pot deveni elemente de joacă pentru copiii care pot declanșa anumite mișcări, pot muta elemente oriunde pe ecran sau pot produce sunete.

poveste Dorinta Mariei“Dorința Mariei” reprezintă un prim pas în direcția realizării de către portalul Tati.ro a unor proiecte care să ofere valoare adăugată părinților de pretutindeni și să completeze zona de conținut disponibil deja online care este relevant și util.

Aplicația “Dorința Mariei” este disponibilă în Apple Store la adresa https://itunes.apple.com/ro/app/dorinta-mariei-o-poveste-cu/id668548489?ls=1&mt=8 și funcționează pe iPhone, iPad și iPod cu sistemul iOS 4.3 sau mai nou, iar prețul de descărcare este de 1.79 euro (aproximativ 8 Ron), după ce în prima săptămână de la lansare a fost gratuită.

Primită cu un feedback extrem de pozitiv, aplicația a beneficiat deja de un update la versiunea 1.1. care conține câteva surprize, precum jucării noi și elemente audio suplimentare.

Pentru a ajunge in casele cât mai multor copii indiferent de locația lor geografica, povestea a fost tradusă și adaptată în alte cinci limbi (spaniolă, franceză, chineză, japoneză, germană) și este disponibilă spre descărcare la urmatoarele adrese:

Franceză: https://itunes.apple.com/ro/app/le-desir-marie-conte-interactif/id670878399?ls=1&mt=8

Spaniolă: https://itunes.apple.com/ro/app/deseo-maria-cuento-interactivo/id669441375?ls=1&mt=8

Chineză: https://itunes.apple.com/ro/app/ma-li-de-yuan-wang/id670877620?ls=1&mt=8

Japoneză: https://itunes.apple.com/ro/app/mariano-xi-wang/id672228075?ls=1&mt=8

Germană: https://itunes.apple.com/ro/app/marias-wunsch-ein-marchen/id674449417?ls=1&mt=8

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.