La prima vedere: LG dezvoltă cel mai subţire ecran smartphone LCD Full HD La prima vedere: LG dezvoltă cel mai subţire ecran smartphone LCD Full HD
Producătorul sud-coreean de electronice LG, unul dintre jucătorii de top din piaţa internaţională de profil, a anunţat recent că dezvoltă un display nou pentru... La prima vedere: LG dezvoltă cel mai subţire ecran smartphone LCD Full HD
LG Full HD LCDProducătorul sud-coreean de electronice LG, unul dintre jucătorii de top din piaţa internaţională de profil, a anunţat recent că dezvoltă un display nou pentru telefoanele mobile inteligente ce măsoară 5,2 inci în lungime şi are o grosime de doar 2 milimetri.

Noul ecran full HD LCD ar putea deschide o nouă eră în producţia de smartphone-uri, marcând o generaţie de telefoane mobile mai uşoare şi cu un design ultrasubţire.

Într-un comunicat dat publicităţii ieri (10 iulie), oficialii LG au precizat faptul că ecranul la care se lucrează în acest moment este cel mai subţire din lume, acesta folosind tehnologie touch şi circuite pe bandă flexibilă, dispuse pe ambele părţi, precum şi un sistem de prindere directă. Astfel, noul display are mai puţine linii de circuit (acestea au fost reduse cu 30%), ceea ce oferă o luminozitate mai mare.

Sud-coreenii de la LG sunt recunoscuţi pentru inovaţiile din domeniul display-urilor pentru tablete şi telefoane mobile. În urmă cu o lună, compania anunţa faptul că începe producţia de masă pentru panouri de display flexibile destinate smartphone-urilor. Se pare că tehnologia din spatele acestor ecrane ce se pot plia este mai uşoară şi se poate manevra mai bine decât cea folosită în LCD-urile convenţionale.

Cu toate acestea, LG nu este singura companie care lucrează la noi ecrane high-tech. Atât Samsung cât şi Nokia sau Apple au anunţat încă de acum câţiva ani că ţintesc dezvoltarea de ecrane flexibile atât pentru telefoane cât şi pentru tablete.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.