Garsonieră în zona de nord a Bucureștiului sau 2 camere în sud, la acelaşi preţ Garsonieră în zona de nord a Bucureștiului sau 2 camere în sud, la acelaşi preţ
Achiziţionarea unei locuinţe este poate una dintre cele mai grele decizii din viaţa unui om. Acest proces poate dura pâna la câteva luni bune,... Garsonieră în zona de nord a Bucureștiului sau 2 camere în sud, la acelaşi preţ
Evocasa Selecta (2)Achiziţionarea unei locuinţe este poate una dintre cele mai grele decizii din viaţa unui om. Acest proces poate dura pâna la câteva luni bune, deoarece un cumpărător trebuie sa fie atent la câteva aspecte care îi pot influenţa întreaga viaţă. Un factor care are o mare importanţă în alegerea unei locuinţe este zona. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.NET, cea mai căutată zonă de către oamenii cu venituri medii este partea de sud a Bucureştiului, în timp ce partea de nord este aleasă de persoanele care pot aloca un buget mai consistent atunci când vine vorba de achiziţia unei locuinţe.

Locuinţele din zona de sud a Capitalei sunt căutate de persoanele care au un buget restrâns şi care se gândesc la multe aspecte până se hotărăsc să cumpere (spre exemplu: costurile de întreţinere şi amplasarea locuinţei în apropierea mijloacelor de transport). În cazul clientului interesat de zona de nord, profilul acestuia arătă total diferit faţă de cel care doreşte o locuinţă în sud. Cei care vor un apartament în nord sunt interesaţi de zonă. Pentru ei nu contează foarte mult mijloacele de transport pentru că se bazează foarte mult pe maşina personală”

Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET

În zona de sud, cele mai multe apartamente sunt construite înainte de ’90, dar mai există şi locuinţe cu suprafeţe mici construite în ulitmii ani cu scopul de a fi vândute la preţuri care să se încadreze în plafonul impus de programul guvernamental „Prima Casă”.

Aşadar, cu un preţ de 20.000 de euro se poate achiziţiona o garsonieră într-un imobil nou, amplasat la o distanţă de aproximativ 5 minute de mers pe jos până la Şoseaua Olteniţei. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 26 de metri pătraţi şi se vinde complet finisată.

Cu 38.000 de euro se poate cumpăra un apartament cu 2 camere, în zona de sud cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, dar cu aceeaşi bani poate fi luată în calcul şi achiziţionarea unei garsoniere în zona de nord.

Un apartamente cu 3 camere în zona de sud, cu cele mai bune condiţii, ajunge la 50.000 de euro, iar cu aceeaşi bani se poate cumpăra o locuinţă cu 2 camere în nord.

Însă, în zona de sud există şi extreme. Spre exemplu, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 9.000 de euro şi ajung la 60.000 de euro. În cazul apartamentelor cu 2 camere, preţurile încep de la 18.000 de euro şi pot ajunge la 96.000 de euro. În timp ce, costurile pentru locuinţele cu 3 camere pornesc de la 21.500 de euro şi ajung la 139.000 de euro, potrivit anunţurilor postate pe Imobiliare.NET.

În zona de nord, spre deosebire de sud, blocurile sunt mult mai noi pentrui că multe sunt construite după ’90. În această zonă, preţurile sunt mult mai mari deoarece discutăm de o zonă selectă şi locuinţe cu suprafeţe mai mari. În plus, regulamentul de urbanism aprobat de Consiliul Administrativ al sectorului 1 este cel mai restrictiv legat de amplasarea imobilelor, de aceea zona de nord este mul mai aerisită.

În nord, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 24.500 de euro şi pot ajunge la 125.000 de euro.

Preţurile pentru apartamentele cu 2 camere pornesc de la 40.000 de euro şi pot ajunge la 270.000 de euro. În cazul locuinţelor cu 3 camere, preţul acestora porneşte de la 47.000 de euro şi ajunge la 590.000 de euro.

„Peisajul rezidenţial din Bucureşti este destul de pestriţ. În anunţurile de pe site-ul nostru întâlnim nişte preţuri extrem de mici, de la câteva zeci de mii de euro pentru o garsonieră, până la valori astronomice pentru o locuinţă amplasată într-o zonă selectă. Până la urma alegerea este influenţată în cea mai mare parte de necesităţile şi posibilităţile clientului”, a mai declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.