Ce trebuie să ştii pentru a te înscrie în programul de burse al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti? Ce trebuie să ştii pentru a te înscrie în programul de burse al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti?
Cunoşti un copil excepţional care şi-ar dori să studieze în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase şcoli din ţara noastră? Iată ce trebuie să ştii... Ce trebuie să ştii pentru a te înscrie în programul de burse al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti?
International Fair_ 2013_Flags_1 (Small)Cunoşti un copil excepţional care şi-ar dori să studieze în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase şcoli din ţara noastră? Iată ce trebuie să ştii pentru a-l putea înscrie în programul de burse derulat de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti!

La finalul fiecărui an școlar Școala Americană Internațională din București (AISB) intervievează elevii care s-au înscris în programul de burse pentru anii de liceu în primăvara aceluiași an. AISB are în portofoliu numeroși absolvenți bursieri care au continuat și au obținut burse totale sau parţiale în cadrul unor universităţi de top din Europa, America de Nord sau Australia.

Citiţi mai multe despre competiţia First Tech Challenge.

Programul de burse al AISB oferă anual elevilor cu rezultate școlare foarte bune burse integrale de studiu de 4 sau 5 ani, în valoare de 19.000 de euro, care să îi ajute să își dezvolte aptitudinile, urmând riguroasa programă de Bacalaureat Internaţional șidobândind astfel acces mult mai ușor la universităţide prestigiu din străinătate. Elevii se se pot înscrieîn concurs din timpul clasei a 7-a sau a 8-a, acesta fiind un prim pas spre obținerea diplomei de Bacalaureat Internațional.

Dintre cei 17 elevi care s-au înscris în concurs anul acesta, au ajuns în faza finală de selecție 7 elevi din școli de stat care au fost intervievați de cei trei membri ai comitetuluide acordare a burselor. Condițiile principale pentru ca un elev să fie selectat pentru un interviu și să obțină ulterior o bursă integrală la AISB sunt: demonstrarea unor abilități academice exemplare, demonstrarea unei nevoi de susținere financiară, precum și implicarea în comunitate prin activități extracurriculare care să facă dovada unui comportament etic.

Festivalul Internaţional de la Şcoala Americană.

Cele două burse oferite de Școala Americană Internațională din București pentru anul școlar 2013 – 2014 au fost acordate unor elevi din școli de stat din sectorul 1, respectiv sectorul 2. Aceste burse le vor oferi celor doi elevi selecționati acces la o programă educațională internațională recunoscută pentru patru ani de studiu (cu condiția menținerii rezultatelor deosebite), acoperind integral taxele de școlarizare precum și costurile activităților extrașcolare dovedite ca fiind benefice și necesare pentru a oferi elevilor o experiență educațională completă.

În fiecare nou an de studiu se verifică eligibilitatea elevilor pentru continuarea bursei. Se re-evaluează situaţia financiară a familiei, conduita şi performanţele şcolare ale elevului pentru a se stabili că acestea sunt conforme cu aşteptările școlii față de toți elevii ei.

Pasionat de muzică? Detalii despre Festivalul Internaţional găzduit de AISB.

AISB este adepta unei politici non-discriminatorii de selectare şi admitere a beneficiarilor burselor. Bursele au fost distribuite în baza unui criteriu comparativ, fără a lua în considerare rasa, culoarea, genul, religia, abilităţile fizice, orientarea sexuală, originile naţionale sau etnice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.