Începe numărătoarea inversă: British Airways aduce Airbus A380 şi Boeing 787 în flota sa Începe numărătoarea inversă: British Airways aduce Airbus A380 şi Boeing 787 în flota sa
British Airways se pregătește să devină prima companie aeriană din Europa care va introduce în flota sa modelele Airbus A380 şi Boeing 787. Compania... Începe numărătoarea inversă: British Airways aduce Airbus A380 şi Boeing 787 în flota sa
BA MSN 0095 Rollout PaintBritish Airways se pregătește să devină prima companie aeriană din Europa care va introduce în flota sa modelele Airbus A380 şi Boeing 787. Compania va primi în Marea Britanie primele sale două aeronave 787 în două zile consecutive, 26 şi 27 iunie, urmate de primul său A380 pe data de 4 iulie.

Livrarea acestor aeronave extraordinare marchează un nou capitol în istoria British Airways. Suntem mândri că vom deveni deschizători de drumuri în Europa, fiind primii care vom opera aceste două tipuri de aeronave. În următoarele 12 luni ne vor fi livrate şi noile aeronave pentru curse pe distanţe lungi. Acestea vor sosi, în medie, câte una la fiecare două săptămâni”

Keith Williams, Chief Executive

Noile aeronave reprezintă piesa de rezistenţă a investiţiei de 5 miliarde de lire sterline pe care British Airways o face în noi aeronave, cabine mai bine amenajate, dotate cu cele mai recente tehnologii, şi săli de aşteptare elegante, pentru a le oferi oaspeţilor BA condiţii mai confortabile atât în zbor, cât şi la sol. “Ambele tipuri de aeronave sunt dotate cu tehnologii care reprezintă progrese uriaşe în domeniul protecţiei mediului şi vor contribui semnificativ la atingerea obiectivelor noastre ambiţioase pentru reducerea poluării fonice şi a emisiilor de carbon,” a încheiat oficialul British Airways.

După livrare, ambele tipuri de aeronave vor începe un program complex de “înscriere în serviciu”, în care piloţii şi echipajele de zbor se vor antrena la Aeroportul Manston din Kent, în timp ce pe Aeroportul Heathrow se vor derula teste cu echipele de la Customer Service. De asemenea, vor fi programate zboruri pe distanţe scurte pentru ambele modele de aeronave, inclusiv zboruri în interiorul Marii Britanii.

În prezent, biletele pentru A380 s-au pus deja în vânzare pentru zboruri începând cu 15 octombrie spre Los Angeles şi cu 15 noiembrie spre Hong Kong. Compania aeriană îi sfătuieşte însă pe entuziaştii care îşi doresc să se afle la bordul primelor curse pe distanţe lungi să nu se grăbească să îşi facă rezervări, deoarece datele zborurilor inaugurale abia urmează să fie anunţate.

Primele destinaţii pentru aeronavele 787 şi datele când vor fi puse în vânzare biletele vor fi anunţate în scurt timp.

British Airways a comandat în total 12 aeronave A380, 24 aeronave 787 şi şase Boeing 777-300ER, care urmează să îi fie livrate în următorii patru ani. 22 dintre aceste aeronave pentru curse pe distanţe lungi urmează să intre în flota companiei aeriene până la sfârşitul verii anului 2014. A doua aeronavă A380 urmează să fie livrată în septembrie 2013.

IAG (compania-mamă a British Airways) a anunţat că intenţionează să transforme 18 opţiuni actuale pentru Boeing 787 în comenzi ferme pentru British Airways şi, în plus, să comande 18 aeronave Airbus A350 pentru compania aeriană. Aceste noi comenzi vor fi utilizate pentru a înlocui o parte din aeronavele Boeing 747-400 ale BA, în perioada 2017-2023.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.