Partidele de deschidere ale celei de-a 48-a editie a Volvo World Match Play Championship, desfăşurate în acest an în Bulgaria, pe circuitul Thracian Cliffs,...
GraemeMcDowellPartidele de deschidere ale celei de-a 48-a editie a Volvo World Match Play Championship, desfăşurate în acest an în Bulgaria, pe circuitul Thracian Cliffs, au avut loc joi, când s-au confruntat câte doi jucători din fiecare grupă de trei.

Primii care au ieşit pe teren au fost Gonzalo Fernandez-Castano şi Welshman Jamie Donaldson care au început jocul la primele două cupe înainte ca Spanioul să reuşească birdie (cupa jucată cu o lovitură sub par) şi să ia un avantaj de trei lovituri. Donaldson s-a luptat la rândul său pentru a reduce diferenţa la unu pe măsură ce se apropia de ultimul tee, iar două lovituri perfecte pe parcursul spre green au dus la o pereche de birdie care a însemnat că prima victorie i-a revenit la limită madrilenului de 32 de ani. Swede Carl Petersen a fost în formă câştigând 4&3 cu Thorbjorn Olesen.

În grupa lui Greg Norman, Francesco Molinari a avut un start de coşmar, mingea sa ajungând pe nisip şi apoi în apă. În cele din urmă acesta a fost nevoit să renunţe la cupă înainte de a ajunge pe green, dar a dat dovadă de clasă reuşind să obţină patru birdies şi să ia un avans de 3 cupe. Oponentul său, Henrik Stenson a revenit la rândul său şi cei doi erau egali după 11 cupe. Molinari a luat avans din nou la cea de-a 15-a, şi-a dublat diferenţa cu o birdie la următoarea cupă şi a fost constant câştigând 2&1.

Următorul meci a fost unul reprezentativ pentru runda de deschidere. În acesta s-au întâlnit campionul en-titre, Nicolas Colsaerts şi specialistul Volvo, Branden Grace. Aceştia şi-au împărţit toate cele trei titluri Volvo European Tour în 2012, iar Grace a fost cel care de data aceasta a avut un avans iniţial de 5 aşezându-se confortabil în frunte. Birdie la cupa 10 şi 12 i-au dat belgianului speranţa unei reveniri, dar a fost suficient pentru Grace să reuşească par la următoarele trei pentru a câştiga.

Singurul american de pe teren, Bo Van Pelt, a avut un start foarte bun împotriva lui Richard Sterne câştigând primele două cupe de deschidere. Încă o dată, s-a produs o revenirea puternică, cel mai tânăr dintre cei doi ruinându-i cea de-a 38-a zi de naştere adversarului său prin câştigarea cinci cupe din şapte după cea de-a şasea. A fost rândul lui Van Pelt să revină, acesta echilibrând jocul la cea de-a 16-a cupă, pentru ca loviturile par la cele două cupe de final să stabilească primul meci încheiat egal din turneu. Peter Hanson şi George Coetzee au avut o luptă echilibrată suedezul câştigând cea de-a 17-a cupă, iar lui Ian Poulter nu i-au fost suficiente un start cu triple birdie şi un avans de două cupe faţă de Thaichong Jaidee, acesta câştigând 3&2. În ultimul meci al zile, Graeme McDowell l-a învins uşor pe Chris Wood cu 5&3, cea mai mare diferenţă.

Volvo World Golf Challenge este una dintre cele mai complete competiţii globale de golf dedicată clienţilor Volvo, a cărui etapă finală este organizată împreună cu Volvo Golf Champions. Clienţilor Volvo li se oferă astfel experienţa vieţii lor, având ocazia „să joace cu profesioniştii” în timpul unui turneu profesionist.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.