Tyranosaurus Rex adus, în premieră, în România de UPC și National Geographic Tyranosaurus Rex adus, în premieră, în România de UPC și National Geographic
Peste 2.000 oameni au putut să alerge alături de leoparzi sau să înoate în oceane împreună cu delfini virtuali, să fugă din calea unui... Tyranosaurus Rex adus, în premieră, în România de UPC și National Geographic
UPC & Nat Geo - Tyranosaurus Rex (2)Peste 2.000 oameni au putut să alerge alături de leoparzi sau să înoate în oceane împreună cu delfini virtuali, să fugă din calea unui Tyranosaurus Rex gigant sau să pășească pe Lună ghidați de un astronaut digital. Acestea au fost doar câteva din scenariile create prin proiecția de realitate augmentată realizată cu sprijinul UPC cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea revistei National Geographic în România.

UPC și National Geographic au organizat în perioada 10-12 mai prima experiență de realitate augmentată de amploare din România, cu proiecție simultană de elemente multiple, unele dintre acestea depășind înălțimi de peste 10 metri. UPC continuă astfel – prin această experiență de explorare – campania sa de primăvară Descoperă ceva extraordinar în fiecare zi!. Spectacolul a fost transmis prin livestream iar, în curând, experiența unică va putea fi vizionată din nou pe pagina de Facebook a UPC Romania.

Am ales să susţinem această experiență de realitate augmentată pentru că, datorită unei astfel de tehnologii, putem vedea lucruri la care nu avem acces în viața noastră de zi cu zi dar, mai mult decât atât, putem descoperi lucruri care ne pot, nu numai augmenta, ci îmbogăți realitatea. Acesta este principiul care ne ghidează pe noi la UPC: să oferim oamenilor, prin tehnologiile digitale – de la televiziunea HD la cea 3D și până la Internetul Fiber Power 150 Mbps de mare viteză – oportunitatea de a descoperi ceva extraordinar în fiecare zi.”

Ariana Bădin, Director Marketing, Comunicare și PR UPC România.

Tehnologia a fost creată de compania britanică AppShaker astfel încât, prin poziționarea pe un marker grafic, oamenii își puteau vedea proiectată pe un ecran de mari dimensiuni imaginea în realitate augmentată alături de elementele virtuale realizate în mediu 3D.

Acțiunea face parte dintr-o campanie de aniversare a celor 10 ani ai National Geographic în România, care a început pe 24 aprilie printr-o expoziție în cadrul Bibliotecii Naționale. Peste 1000 oameni au vizitat expoziția aniversară National Geographic.

Proiecția de realitate augmentată a putut fi vizionată și testată și în cursul zilelor de 10, 11 și 12 mai de către cei care au mers în AFI Palace Cotroceni în zona din fața cinematografului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.