Cele mai importante 30 de femei sub 30 de ani din tehnologie Cele mai importante 30 de femei sub 30 de ani din tehnologie
Publicaţia Business Insider a lansat un clasament al celor mai importante 30 de femei din tehnologie. Da, ştim că sunt puţine doamne care activează... Cele mai importante 30 de femei sub 30 de ani din tehnologie
Libby Leffler, FacebookPublicaţia Business Insider a lansat un clasament al celor mai importante 30 de femei din tehnologie. Da, ştim că sunt puţine doamne care activează în această industrie – potrivit junaliştilor Business Insider, care citează un studiu realizat de Kauffman Foundation, femeile reprezintă sub 10% dintre venture capitalişti şi părăsesc această industrie de două ori mai repede ca bărbaţii.

În plus, industria IT se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte femeile dispuse să lucreze în inginerie, mai ales în inginerie software.

Vezi aici lista completă a celor mai importante 30 de femei sub 30 de ani din tehnologie. 

De aceea, cele 30 de femei de pe lista Business Insider sunt cu atât mai imporante. Mai ales că la nici 30 de ani sunt deja CEO, antreprenoare sau investitoare de succes.

Primele trei poziţii ale clasamentului sunt ocupate de Libby Leffler (aflată pe locul 1 în topul BI) – strategic partner în cadrul Facebook – , Anastasia Leng, cofondator Makeably, un spaţiu online de vânzare pentru produse handmade unicat (înainte a lucrat pentru Google şi este unul dintre creierele aflate în spatele Google Campus), şi Rachel Haot, primul Chief Digital Officer din istoria primăriei New York-ului – este responsabilă cu updatarea tehnologică a oraşului.

Pe listă se mai află Naomi Gleit, director de devoltare în cadrul reţelei Facebook, Roxanne Varza, startup evangelist pentru Microsoft, Alexa von Tobel, fondator LearnVest, Sarah Kunst, Retail Innovations Investor în cadrul Mohr Davidow Ventures, sau Samantha John, fondator Hopscotch Technologies – recent compania a lasant cea mai importantă aplicaţie prin care copiii îşi pot crea singuri propriile jocuri şi animaţii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.