Alege Parcurile de Distracţie pentru 1 Mai – vezi care sunt recomandările Gadget & Trends Magazine Alege Parcurile de Distracţie pentru 1 Mai – vezi care sunt recomandările Gadget & Trends Magazine
Numai mâine nu-i 1 Mai, zi în care oamenii muncii ies să sărbătorească. Şi cum în acest an 1 Mai şi sărbătoarea Paştelui sunt... Alege Parcurile de Distracţie pentru 1 Mai – vezi care sunt recomandările Gadget & Trends Magazine
arsenal_park1Numai mâine nu-i 1 Mai, zi în care oamenii muncii ies să sărbătorească. Şi cum în acest an 1 Mai şi sărbătoarea Paştelui sunt apropiate ca dată, ne bucurăm de o minivacanţă. Dacă tradiţionalul grătar nu vă mai face cu ochiul în acest an, sunteţi fani ai distracţiilor în aer liber, sau pur şi simplu vă doriţi altceva, echipa Gadget&Trends Magazine vă propune 4 excursii în cele mai mari parcuri de distracţii din ţara noastră. Distracţie garantată!

Terra Park Bucureşti

Dacă vreţi să vă puneţi sângele în mişcare şi să vă ridicaţi nivelul adrelanilei din corp, Willis Tower, Toltec Pendula, Moai sau Nava Khufu sunt atracţiile extreme ale parcului de distracţii deschis în cartierul Militari din Capitală. Garantat vă creşte adrenalina şi Trans-Siberian Express, un montagne russe, de mari dimensiuni, în care pasagerii parcurg cu viteze ameţitoare un traseu întortocheat de 350 metri care poate atinge înălţimi de aproape 20 metri.

Familiştii au la dispoziţie Old Timer Crash, Ceştile maghrebiene, La capătul lumii, North Pole 1 şi Traffic Jam Paris, echipament destinat iniţial copiilor, dar care este inclus în prezent în categoria atracţiilor pentru familii.

Copiii au de ales între distracţii de exterior, aşa cum este exemplul Circus Maximus, Ciad: 5 săptămâni în balon, Londra la înălţime, Roata Brandenburg, Trenuleţul Union Pacific sau Dra gon şi parcul acoperit unde aceştia pot testa La buggy, La roată, La menajerie, La maşinuţe cu baterie, La camioane, La baloane, La arenă, La safari, La corabie şi La ciocniri.

Accesul în cadrul atracţiilor din parc se face pe un sistem de puncte, un punct Terra park fiind echivalent cu un leu. Astfel, atracţiile extreme necesită 15 puncte fiecare, în timp ce pentru atracţiile de familie sunt necesare câte 10 puncte. Atracţiile de la exterior, destinate copiilor, sunt echivalentul a 7 puncte, iar pentru echipamentele de la interior, părinţii scot de pe cardul Terra park câte 6 puncte. Biletul de cinema necesită 8 puncte.

Aventura Parc, Lucianca

Aventura Parc Lucianca este primul parc de aventuri pentru întreaga familie din România. Deschis în 2006, parcul este situat în Lucianca, comuna Butimanu, judeţul Dambovita, la 20 de kilometri de Bucuresti, pe DN 1A. Pasionaţii de natură şi mişcare în aer liber vor putea petrece o zi de neuitat, parcul punând la dispoziţia vizitatorilor posibiliăţi de distracţie pentru întreaga familie: trasee de escaladă în copaci pentru copii şi adulti, perete escaladă, teren minigolf, castele gonflabile, piscină, liana lui Tarzan, teren de petanque, tras cu arcul sau mini zoo.

Pentru escaladă în copaci există patru trasee: albastru şi verde, ambele destinate adulţilor sau copiilor de peste 8 ani cu înălţimea de peste 1,20 metri însoţi obligatoriu de un adult, traseul galben, cunoscut şi sub denumirea de “traseul veveriţei”, pentru copiii între 4 şi 8 ani cu o înălţime ce nu depăşeşte 1,40 metri, şi rosu (acesta vă propune un plus de adrenalină şi de senzaţii tari pentru cei mai curajoşi – copiii trebuie să aibă minim 10 ani şi 1,40 înalţime şi să fie neapărat însoţiţi de un adult responsabil).

Preţul unui bilet de intrare porneşte de la 30 de lei, pentru un copil sub un metru înălţime, şi ajunge la 53 de lei pentru un adult. Copiii sub un an au acces gratuit.

Aventura Parc Braşov

Deschis în Brasov, Cartier Noua, în Zona lacului Noua, Aventura Parc este întins pe 2,5 hectare de pădure şi dispune de 120 de platforme şi 130 de jocuri destinate celor mai dinamici dintre noi.

Parc Aventura Brasov dispune de 10 trasee de dificultate progresivă, simbolizat de o culoare specifică:
– 2 trasee mov pentru copiii sub 8 ani;
– 2 trasee galbene pentru copiii de la 8 ani împliniţi şi pentru începători; traseele galbene nu depăşesc o înălţime de 3 metri;
– 2 trasee verzi care sunt uşoare, unde vă puteţi obişnui cu înălţimea jocurilor; pe traseele verzi înălţimea jocurilor nu depăşeşte 6 metri;
– 2 trasee albastre care sunt de dificultate medie, considerate a fi cele mai plăcute;
– 1 traseu roşu şi 1 traseu negru care cer deja energie, forţă şi tehnică; pe aceste trasee avem parte de adrenalină la maxim;
– “Marea Tiroliană peste Lac” – lungime 111 metri, înălţime maximă 3 metri;
– “Inchide ochii şi sari” – joc independent, urcare pe scara de la sol, înălţime 16 metri. Închizi ochii şi sari în gol sau nu mai închizi ochii, doar sari.
Preţul unui bilet de intrare porneşte de la 30 de lei, pentru copiii între 4 şi 11 ani, 35 de lei pentru elevi şi 40 de lei pentru adulţi. Grupurile de 10 persoane plătesc 35 de lei pentru un bilet.

Arsenal Park Orăştie

Fosta baza secretă şi fabrică de muniţie de la Orăştie a devenit astăzi o fabrică de adrenalină: Arsenal Park – complex turistic cotat la 4 stele.
Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate au fost transformate în vile şi apartamente de lux. Complexul de vacanţă include 200 de locuri de cazare şi se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

În plus, turiştii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în bunkere sau în camere luxoase.
Vă puteţi distra la paintball, offroad, minigolf, fitness park în aer liber, minitiroliene pentru copii, drezină, la biliard, tenis de masa, darts, ping-pong, minifotbal sau poker. Tariful de acces în Parcul Arsenal pentru vizitatori este de 10 lei. Pentru copiii cu înălţimea mai mică de 1,30 metri, accesul este gratuit.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.