Trending: peste 9 milioane de ochelari „smart” ar putea fi livrati pana in 2016 Trending: peste 9 milioane de ochelari „smart” ar putea fi livrati pana in 2016
Ochelarii inteligenti ar putea fi urmatoarea mare descorperire a lumii in materie de tehnologie. Un studiu realizat de compania de consultanta IHS arata faptul... Trending: peste 9 milioane de ochelari „smart” ar putea fi livrati pana in 2016
glass_photosOchelarii inteligenti ar putea fi urmatoarea mare descorperire a lumii in materie de tehnologie. Un studiu realizat de compania de consultanta IHS arata faptul ca livrarile unor astfel de gadgeturi precum Google Glass ar putea trece de 9 milioane de unitati pana in 2016. Potrivit informatiilor disponibile, livrarile initiale s-ar situa undeva la 124.000 de unitati, device-ul dezvoltat de Google urmand sa ajunga in mainile dezvoltatorilor pana la finalul acestui an.

Astfel, potrivit analistilor IHS, livrarile de smart glasses ar putea fi de 6,6 milioane de unitati in 2016, de la numai 50.000 de bucati in 2012, in acest interval de cinci ani fiind vandut un total de 9,4 milioane de unitati.

Google a inceput sa trimita noul device spre testare inca de la inceputul acestei luni, pretul Google Glass fiind de circa 1.500 de dolari. Se asteapta ca dezvoltatorii sa inceapa sa realizeze aplicatii care se bazeaza pe realitate augmentata pentru acest gadget.  (Realitate augmentată (AR) este un live,un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS)

Totodata, analistii IHS iau in considerarea si un scenariu negativ: ca doar 1 milion de unitati din acesti ochelari inteligenti sa fie vandute pana in 2016, consumatorii asociind acest device cu orice alta camera video portabila, piata acestora fiind estimata la circa 200 de milioane de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.