Cisco Expo a devenit Cisco Connect 2013 Cisco Expo a devenit Cisco Connect 2013
Astazi, am participat la cea de-a zecea ediție a Cisco Connect, considerată drept cea mai mare conferință dedicată soluțiilor pentru rețele de comunicații și... Cisco Expo a devenit Cisco Connect 2013
Cisco_DX650Astazi, am participat la cea de-a zecea ediție a Cisco Connect, considerată drept cea mai mare conferință dedicată soluțiilor pentru rețele de comunicații și adresată specialiștilor locali din domeniul IT&C, experților în rețelistică și factorilor de decizie. Tema centrală a ediţiei de anul acesta a avut ca punct central viziunea despre viitor care poate, prin intermediul tehnologiilor de înaltă performanţă, sa devină foarte uşor realitate. Cu aproximativ 800 de participanţi la toate cele 26 de sesiuni ale zilei, va pot spune că, si anul acesta, Cisco Connect a devenit un eveniment de referinţă în peisajul IT românesc.

În deschiderea evenimentului Cristian Popescu, Director General Cisco România a declarat că noutăţile tehnologice ne ajută, tot mai mult, să ne adaptăm schimbărilor cotidiene mai repede decât eram obişnuiţi până acum.

Cristian_PopescuAcelaşi lucru trebuie să îl facă şi companiile care vor să îşi menţină şi să își dezvolte afacerile, indiferent de domeniul în care activează. În acelaşi timp, prin adaptarea rapidă la noile tehnologii, companiile aduc viitorul mai aproape şi, odată cu acesta şi avantajele competitive oferite de adoptarea timpurie. Astăzi, mai puțin de 1% din lucrurile din lumea fizică sunt conectate, însă în viitorul apropiat accelerarea convergenței oamenilor, proceselor, datelor și obiectelor cu Internetul va face conexiunile la rețea mai relevante și valoroase ca niciodată, creând oportunități fără de precedent pentru companii, oameni și, de ce nu, şi pentru ţări.”

Cristian Popescu, Director General Cisco România

În prezentarea sa care a deschis Cisco Connect 2013 Dirk Schlesinger, Senior Director Manufacturing Industries Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG) a vorbit despre importanța inovației la nivelul companiilor, în contextul afirmării soluțiilor IT ca un factor determinant al progresului. El a vorbit despre adoptarea virtualizării de companii pentru ca acestea să se poată adapta mai uşor si să fie mai flexibile în relaţiile de afaceri. De asemenea a vorbit despre modul în care rolul CIO-ului se schimbă în tot acest proces.

Ian Kennedy, Senior Director, Systems Engineering, European Markets a pus accent, în discursul său, pe cea mai importantă tendință din prezent a mediului online: internetul tuturor lucrurilor. Cantitatea tot mai mare de date generată în contextul acestui trend va declanșa noi vulnerabilități la nivelul companiilor și furnizorilor de servicii, precum și nevoia unei abordări mai sofisticate a securității.

Anul acesta, Connect Cisco a acordat o atenţie deosebită tinerelor interesate de o carieră în domeniul IT. Data de 25 aprilie este declarată de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, Agenţie a Naţiunilor Unite, „Ziua fetelor în IT&C”. Cu această ocazie Jutta Graefensteiner, Marketing, Inclulsion and Diversity Lead Central Theatre, Cisco a vorbit celor 50 de eleve şi studente care au vizitat Cisco Connect despre oportunităţile de dezvoltare profesională în această industrie. Participantele s-au întâlnit și cu alți reprezentanți Cisco și ai partenerilor evenimentului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.