Cum vede designerul Stefan Musca industria de jeans din Romania Cum vede designerul Stefan Musca industria de jeans din Romania
Stefan Musca este singurul designer roman care are curajul sa concureze cu branduri internationale care vand in lume si in Romania, jeans. A inceput... Cum vede designerul Stefan Musca industria de jeans din Romania
stefan musca 2013Stefan Musca este singurul designer roman care are curajul sa concureze cu branduri internationale care vand in lume si in Romania, jeans. A inceput sa deseneze acum 15 ani, pentru ca ceea ce gasea pe piata locala era la fel pentru toata lumea. Citeste povestea designerului pe Gadget & Trends Magazine!

«Cand pur si simplu te simti altfel decat tipul care sta langa tine intr-un club si poarta acelasi model de blugi, simti nevoia sa exprimi asta in felul in care arati, in felul in care te imbraci, in tot ceea ce spui despre tine. Iar daca nu ai prea multe optiuni, iti creezi singur diferentierea », isi aminteste Stefan Musca startul de acum 15 ani, cand a inceput sa creeze propriile modele, pentru el si partenera lui. Iar in scurt timp, oamenii au inceput sa il intrebe in cluburi de unde pot sa-si cumpere si ei un model altfel decat vezi pe strada in fiecare zi si cat ar costa.

A mai durat cateva luni si si-a deschis primul atelier. Iar de atunci, povestea curajului de a fi diferit, de a imagina lucruri altfel pentru tine si pentru ceilalti, continua sa se scrie. Stefan Musca a devenit mult mai mult decat un designer de jeans, fara sa-si tradeze insa prima iubire.

Piata astazi: estimez ca in Romania se cumpara peste 8 milioane de perechi de jeans pe an

Ca urmare a crizei economice mondiale, industria de fashion a fost grav afectata, dar piata de denim sta mai bine in comparatie cu alte segmente de imbracaminte, avand in vedere ca aceasta are o durata de viata mai mare, iar blugii pot fi purtati la diferite tipuri de ocazii sociale si chiar oficial. In consecinta, achizitia de jeans apartine categoriei « investitie » si nu « cheltuiala » si face sens economic pentru consumator.

Vezi aici Beyond the future, noua colectie vara 2013 by Stefan Musca – galerie foto

Decizia de achizitie de denim este bazata pe 3 factori principali: fit, confort si pret. Iar stilul creativ care poarta semnatura Stefan Musca performeaza la toate cele 3 categorii, desi in ultimii ani multe branduri noi au intrat pe piata locala, in special in segmentul premium blugi denim.

New Funky Fashion

In Romania, Stefan Musca cu brandul propriu New Funky Fashion  produce jeans de peste 15 ani; 65% din productie si vanzari sunt realizate din jeans, 20% tricouri si camasi si 15 % din comenzi speciale/unicat;

“Estimez piata de jeans din Romania ca fiind undeva la peste 300 milioane de euro, in continua crestere.  Doi din cinci consumatori cumpara cel putin doua perechi de jeans pe an”, spune Stefan Musca, care produce, in medie, 8-10 modele noi in fiecare zi, de la modelul clasic pana la cele mai ingenioase si funky creatii.

«Jeansii nu mai sunt demult o tinuta casual, ci un must have care poate sa te diferentieze in fiecare zi. Am inteles aceast lucru si nu produc serii, fiecare model are particularitatea lui si mai mult decat atat, poate fi personalizat in  functie de stilul si modul de viata al fiecarui purtator” – considera Stefan Musca.

Recunoaste ca a creat tot timpul modele iesite din tipar, cu personalitate puternica si distincta, urmarind si  tendintele externe, fiindca in Romania sursa de inspiratie nu poate fi decat viata pur si simplu. “Ceea ce mi-am propus este sa contribui, prin creatiile mele, la a dezvolta o piata locala similara cu ceea ce se intampla in alte tari precum Tokyo, Londra, Milano. Ce il face pe clientul meu sa iasa din multime? Stilul original si curajul de a fi el insusi si de a experimenta roluri noi”, adauga Stefan Musca.

In anul 1998, a deschis propriul magazin de haine chiar in inima Bucurestiului, pe strada Batistei, nr. 15, in spatele ambasadei Statelor Unite ale Americii, New Funky Fashion. Materialul preferat de Stefan Musca in colectiile sale este denimul, pe care il exploateaza in nenumarate moduri. Taieturi asimetrice, buzunare peste buzunare aplicate alaturi de nasturi, margele, pliseuri din denim sau asocieri inedite de jeans cu jerse, matase, pvc sau saten. De-a lungul timpului, Stefan Musca a participat la cele mai importante festivaluri de moda din Romania precum AVANPREMIERE, Soirees de la Mode sau Bucharest Fashion Week.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.