McDonald’s încetineşte ritmul: venituri cu doar 1% mai mari în T1 şi o lună aprilie ce se anunţă dificilă McDonald’s încetineşte ritmul: venituri cu doar 1% mai mari în T1 şi o lună aprilie ce se anunţă dificilă
Gigantul din fast food McDonald’s a înregistrat o creştere uşoară a veniturilor din primul trimestru al acestui an, în timp ce profitul a rămas... McDonald’s încetineşte ritmul: venituri cu doar 1% mai mari în T1 şi o lună aprilie ce se anunţă dificilă
mcdonald'sGigantul din fast food McDonald’s a înregistrat o creştere uşoară a veniturilor din primul trimestru al acestui an, în timp ce profitul a rămas la un nivel similar.  Per total, McDonald’s a strâns 6,6 miliarde de dolari în primele trei luni ale lui 2013, în timp ce profiitul net a fost de 1,3 miliarde de dolari.

Chiar şi în aceste condiţii, compania a raportat o uşoară scădere a vânzărilor comparabile (reprezintă modificarea vânzărilor faţă de anul precedent) din primul trimestru al acestui an.

Astfel, la nivel global, vânzările globale ale McDonald’s au înregistrat o scădere de un procent, cel mai mare declin fiind observat în zona Asiei. Astfel, în Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa, businessul reţelei a înregistrat un minus de 3,3 procente, China având cele mai mici rezultate. În Statele Unite, vânzările au fost cu 1,2 procente mai mici, iar profitul operaţional a scăzut cu 3%, în timp ce la nivel european, compania a avut vânzări mai mici cu 1,1% dar a înregistrat o creştere de un procent a profitului.

“McDonald’s se concentrează masiv asupra îmbunătăţirii meniurilor, a restaurantelor şi a experienţei clienţilor, în ansamblu, pentru a deveni mai relevantă pentru consumatorii de azi”, a declarat preşedintele şi CEO-ul McDonald’s, Don Thompson. “Chiar dacă rezultatele McDonald’s din acest trimestru au reflectat dificultăţile pieţei, nu renunţăm la eforturile noastre de a construi o cotă de piaţă dominantă şi de a furniza o creştere sustenabilă a profitului pentru acţionarii noştri”, a mai spus acesta.

Reţeaua McDonald’s deţine la nivel internaţional peste 34.000 de restaurante.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.