Afacerile Microsoft cresc cu aproape 20% pe o piaţă în scădere Afacerile Microsoft cresc cu aproape 20% pe o piaţă în scădere
Gigantul software Microsoft a realizat un profit de 6,06 miliarde de dolari în trimestrul trei al anului fiscal 2012-2013, peste aşteptările analiştilor de profil.... Afacerile Microsoft cresc cu aproape 20% pe o piaţă în scădere
MicrosoftGigantul software Microsoft a realizat un profit de 6,06 miliarde de dolari în trimestrul trei al anului fiscal 2012-2013, peste aşteptările analiştilor de profil. În acelaşi timp, veniturile companiei din Redmond au crescut la 20,49 de miliarde de dolari, cu 18% peste valoarea din perioada similară a anului fiscal anterior.

Pe o piaţă în cădere liberă, acţionarii companiei se arătau îngrijoraţi asupra datelor finale, scăderea numărului de calculatoare livrate în ultimul trimestru (în total 76,3 milioane de unităţi, în scădere cu aproape 14 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut; procentul de scădere este aproape dublu comparativ cu cel prognozat iniţial) neaducând veşti bune pentru producătorul software-ului Windows.

Noul Windows 8 nu a reuşit să adune prea mulţi fani, cum nu au reuşit nici tableta şi smartphone-ul lansate recent. Veniturile Microsoft au fost susţinute de vânzările Xbox şi de divizia de cloud computing.

Totodată, compania fondată de Bill Gates a anunţat faptul că directorul financiar, Peter Klein, va părăsi Microsoft. Este a doua plecare notabilă după cea de anul trecut a lui Steven Sinofsky, şeful Windows.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.