Investiţie MedLife la Braşov: primul Centru de Permanenţă de zi pentru afecţiunile osteoarticulare Investiţie MedLife la Braşov: primul Centru de Permanenţă de zi pentru afecţiunile osteoarticulare
Reţeaua de centre medicale private MedLife, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de profil, a inaugurat primul Centru de Permanenţă... Investiţie MedLife la Braşov: primul Centru de Permanenţă de zi pentru afecţiunile osteoarticulare
Spital MedLife BrasovReţeaua de centre medicale private MedLife, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de profil, a inaugurat primul Centru de Permanenţă de zi în care se va oferi asistenţă medicală supraspecializată de urgenţă pentru traumatisme osteoarticulare. Aceasta este deschis în cadrul spitalului pe care compania îl controlează în Braşov şi a necesitat o investiţie de 420.000 de euro.

Astfel, zilnic, în intervalul orar 8-22, o echipă medicală formată din 32 de specialişti cu o vastă experienţă în patologia osteoarticulară (medici ortopezi, medici radiologi, garda ATI, personal bloc operator), plus personalul auxiliar, va asigura preluarea, diagnosticarea şi tratarea tuturor cazurilor care se încadrează în zona de gardă de traumă (fracturi, luxaţii, entorse).

“Pentru prima oara în Braşov, pacienţii vor avea la dispoziţie dotări moderne pe zona patologiei osteoarticulare, disponibile în ambulatoriul de specialitate, vor beneficia de echipă medico-chirurgicală care are ca istoric multiple cazuri dificile soluţionate atât în protezarea de şold şi genunchi, cât şi în traumatologie, serviciu de gardă de ortopedie-traumatologie. De asemenea, în cadrul noului centru vor fi disponibile şi serviciile de ATI, evaluarea preanestezică şi procedura anestezica fiind asigurate de medicul anestezist de gardă. Pacienţii care se prezintă la acest Centru vor fi trataţi cu prioritate, fără a fi necesară programarea”, au declarat reprezentanţii MedLife.

Centrul asigură diagnostic şi tratament pentru patologiile osteoarticulare, în cel mai rapid mod, folosind tehnologie la standarde europene. Echipa medicală, va fi coordonată de prof. dr. Iosif Şamotă, un reputat specialist ortoped, recunoscut la nivel naţional.

Spitalul MedLife PDR Braşov are o suprafaţă de peste 5.500 de metri pătraţi şi cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar de mari dimensiuni, cu 30 de specialităţi medicale, un centru performant  de imagistică, un  bloc operator cu 3 săli de operaţie, o secţie de ATI, 3 linii de gardă asigură funcţionalitatea spitalului 24/24, o farmacie proprie, precum şi rezerve de câte unul şi două paturi.

Capacitatea totală a spitalului este de 60 de paturi, unitatea medicală beneficiind de echipamente de ultimă generaţie, precum RX Axiom Iconos R200, Ecograf Acuson S2000 care permite efectuarea ecografiilor cu substanţă de contrast, ecograf de ginecologie Voluson E8, staţie centrală de monitorizare pentru ATI, turn de celioscopie Olympus pentru chirurgie generală, artroscopică, urologică şi ginecologică, lămpi scialitice cu reglaj de temperatură a culorii.

MedLife (o companie controlată de omul de afaceri Mihai Marcu) activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, reţeaua MedLife cuprinde 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 7 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med, şi colaborează cu 135 clinici medicale din toată ţara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.