ASCENDIS intră în acționariatul EuCom printr-o tranzacție de peste 500.000 de euro ASCENDIS intră în acționariatul EuCom printr-o tranzacție de peste 500.000 de euro
 ASCENDIS, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării şi formării profesionale din România, a cumpărat 50% din acțiunile companiei EuCom, jucător de... ASCENDIS intră în acționariatul EuCom printr-o tranzacție de peste 500.000 de euro
Marius Opris (stanga), Partener ASCENDIS_si_Silviu Dragomir_Managing Partner EuCom ASCENDIS, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării şi formării profesionale din România, a cumpărat 50% din acțiunile companiei EuCom, jucător de top pe piața autohtonă a cursurilor de limbi străine. Valoarea tranzacției, finalizată în luna februarie 2013, a fost de peste 500.000 de euro.

Această achiziție se înscrie în seria investițiilor strategice realizate de ASCENDIS, care își continuă diversificarea serviciilor oferite clienților din România și Republica Moldova. Compania noastră devine, astfel, un  centru regional complet de know-how, servicii de training şi dezvoltare organizațională”

Marius Opriș, Partener ASCENDIS.

Fondată în anul 2004 de către Delia Dragomir și Silviu Dragomir, compania EuCom a ajuns, în momentul de față, la o rețea de 200 de traineri filologi care livrează cursuri pentru 31 de limbi străine, oriunde în România. Numai în anul 2012, trainerii EuCom au susținut, cumulat, peste 100.000 de ore de instruire, pentru mai mult de 5.000 de participanți.

Am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, în care ne propunem să devenim numărul 1 pe piața cursurilor de limbi străine și să ne extindem și în alte țări. Pentru a realiza toate acestea aveam nevoie de un partener strategic, care să dispună de experiență, precum și de resurse financiare. Negocierile cu ASCENDIS au început în urmă cu un an și jumătate. A contat foarte mult faptul că modelul de business ASCENDIS se potrivește cu modelul EuCom”,

Silviu Dragomir, Managing Partner EuCom.

Compania EuCom deține un portofoliu de 50 de clienți, cei mai mulți provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sănătate, telecom, automotive, IT, producție și retail. În 2012, firma de cursuri de limbi străine a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul în curs estimează venituri de 750.000 de euro. „Sprijinindu-ne pe forța locală de vânzări a ASCENDIS, ne propunem să ne consolidăm prezența în țară. Vom fi și mai aproape de clienții noștri, acoperind de la orașele mari până la cele mai mici localități, de la Timișoara, Iași, Craiova, Pitești, Cluj-Napoca și până la Slatina, Orșova sau Moinești”, declară Silviu Dragomir.

Noul acționariat va păstra brandul EuCom și își propune dezvoltarea și instalarea pe poziția de lider în România, în cel mult doi ani. Tranzacția va fi urmată, în 2013, de extinderea în Republica Moldova, o piață pe care ASCENDIS a intrat în septembrie anul trecut, când și-a deschis prima filială în afara României, la Chișinău.

Pe piața autohtonă, atât ASCENDIS, cât și EuCom își propun să câștige aderență din partea companiilor de stat, în prezent în număr foarte mic în portofoliile celor două companii. „Lucrăm cu majoritatea companiilor din România, din toate domeniile de activitate. Ne propunem să creştem numărul de proiecte implementate în sectorul public, deoarece considerăm că aici există cea mai mare nevoie de training. Aceasta este una dintre direcțiile-cheie de dezvoltare pentru viitorii ani”, declară Marius Opriș, Partener ASCENDIS.

În urma tranzacției, cei doi fondatori ai companiei au rămas acționari ai EuCom, iar Silviu Dragomir va continua să conducă centrul de cursuri de limbi străine, în calitate de director general.

Înfiinţată în 1997, ASCENDIS este cea mai mare companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, cu o echipă de 40 de consultanţi şi un portofoliu de peste 300 de clienţi. În anul 2012, ASCENDIS a facilitat peste 2000 de zile de training şi consultanţă şi a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.