Beneficiile şi pericolele tehnologiei mobile Beneficiile şi pericolele tehnologiei mobile
Avansarea tehnologiei şi oportunităţile de afaceri asociate acesteia au crescut foarte mult ratele de adoptare a tehnologiei mobile. Conform unui sondaj al Ernst &... Beneficiile şi pericolele tehnologiei mobile
ipad_businessAvansarea tehnologiei şi oportunităţile de afaceri asociate acesteia au crescut foarte mult ratele de adoptare a tehnologiei mobile. Conform unui sondaj al Ernst & Young, utilizarea tabletei în scop de afaceri s-a dublat în 2012 comparativ cu anul precedent. De la 20%, în 2011, 44% dintre organizaţii permit acum utilizarea de tablete furnizate de companie sau a celor personale la locul de muncă.

Pe măsură ce mobilitatea forţei de muncă continuă să crească, expresia out-of-office devine tot mai puţin relevantă. În acelaşi timp, creşterea dramatică a fluxului de informaţii în interiorul şi în afara organizaţiilor devine tot mai greu de controlat.

De aceea, pe lângă ajustarea politicilor şi informare, companiile caută informaţii cu privire la capacităţile şi designul produselor software de securitate pentru dispozitive mobile care sunt disponibile în piaţă; cu toate acestea, adoptarea tehnicilor şi software-urilor de securitate din această piaţă în creştere rapidă este încă scăzută. Spre exemplu, tehnicile de criptare sunt utilizate de mai puţin de jumătate (40%) dintre organizaţii.

In plus, odată cu proliferarea dispozitivelor mobile, 37% dintre respondenţi consideră că neglijenţa angajaţilor este ameninţarea care creşte cel mai mult expunerea la risc a organizaţiei. De asemenea, numărul de incidente reale cauzate de răspândirea involuntară a datelor de către angajaţi a crescut cu 25% în ultimul an.

Respondenţii indică faptul că intenţionează să investească mai mult în training-ul angajaţilor pentru a evita incidentele, însă această sumă va reprezenta totuşi doar aproximativ 5% din bugetul total pentru securitatea informaţiilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.