Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia PRAIS în colaborare cu GfK, mai mult de jumătate dintre copiii de clasa I din Bucureşti practică exerciţiile...
Cluburile-SETSPotrivit unui studiu realizat de Fundaţia PRAIS în colaborare cu GfK, mai mult de jumătate dintre copiii de clasa I din Bucureşti practică exerciţiile fizice – se includ în această categorie lecţiile de educaţie fizică şi/sau practicarea unui sport – de 2-3 ori pe săptămână.

Studiul sociologic privind obiceiurile de stil de viaţă ale elevilor din clasa I din Bucureşti face parte din mişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS – iniţiată de Fundaţia PRAIS, mişcare menită să prevină obezitatea infantilă şi să promoveze un stil de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, într-o abordare holistică: minte, trup şi spirit. Chestionarul adaptat de compania de cercetare de piaţă GfK  a fost aplicat în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013 unui eşantion de 677 de părinţi ai elevilor de clasa I din 30 de şcoli bucureştene.

Potrivit rezultatelor studiului, aproximativ jumătate dintre copiii de clasa I din Capitală petrec în  medie două ore pe zi în faţa televizorului în timpul săptămânii, repsectiv trei ore în weekend. Totodată, elevii de clasa I din Bucureşti studiază aproximativ două ore şi jumătate pe zi. Într-o zi de weekend, se joacă de două ori mai mult decât într-o zi a săptămânii.

În ceea ce priveşte obiceiurile alimentare ale acestora, mai mult de trei sferturi dintre respondenţi mănâncă micul dejun în fiecare zi în timpul săptămânii, 68% dintre ei mânăcă trei mese principale zilnic, iar mai mult de jumătate dintre ei consumă cel puţin o dată pe zi fructe, legume, lactate şi carne. Săptămânal, copiii consumă de 8,6 ori fructe, de 7 ori legume şi de 7,9 ori dulciuri.

În România, SETS a mobilizat începând cu 2011 şi până în acest moment aproape 80.000 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi. Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei PRAIS, până în toamnă, mişcarea “Şi eu trăiesc sănătos!” va fi lansată şi în şcolile din Iaşi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.