Studentii Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB au acum la dispozitie cel mai performant software din gama SFA – HERMES...
StudentsStudentii Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB au acum la dispozitie cel mai performant software din gama SFA – HERMES Evolution, pentru a simula/opera circuitele de baza ale unei afaceri de distributie in cadrul orelor de laborator.

de Marian Crăciun

Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, in colaborare cu firma Transart a demarat – in anul universitar 2012-2013 -proiectul cu titlul „Distributia in actualitate, prin simulare de firma, cu suport IT pentru sisteme moderne de automatizare a fortei de vanzari ”. Transart ofera, in cadrul acestui proiect, suportul informational necesar automatizarii activitatii fortei de vanzare, prin sistemul integrat B-ORG ERP & HERMES Evolution SFA.

Sistemul HERMES, integrat cu B-ORG, utilizat in activitatile proiectului, si-a dovedit rapid calitatile sale chiar si in plan metodico-didactic, in mediul de intreprindere simulata creat. Pachetul HERMES & B-ORG, utilizat in activitatile practice ale intreprinderilor simulate din cadrul FSEGA, ne-a ajutat la modul cat se poate de direct sa dam sintagmei  ”learning by doing” un sens cu adevarat real, concret, pragmatic si aplicativ.”

Lector Univ. Dr. Catalin Afrasinei-Zevoianu, manager proiect.

Proiectul urmareste sa familiarizeze studentii cu circuitul de business al unei afaceri din domeniul distributiei, cuprinzand atat munca din teren a agentilor de vanzari (simulare vizite la clienti, preluare comenzi, incasari) si activitatea de birou a managerilor de vanzari (definire rute, stabilirea politicii de discount, rapoarte, controlul activitatii agentilor), cat si activitatea financiar-contabila, de gestiune si vizualizare de rapoarte complexe.

In cadrul acestui proiect, aplicatia HERMES Evolution ruleaza pe mai multe tipuri de terminale mobile, bazate pe platforma Windows Mobile (smartphone-uri Allview, HTC Touch 2 si tablete Acer) si simuleaza activitatea de teren a agentilor care desfasoara activitate de tip PreSales.

Acest proiect a venit ca o continuare naturala a unei lungi relatii pe care Transart o are cu Universitatea Babes-Bolyai si este cel mai interesant proiect pe care l-am realizat, pana in prezent, in colaborare cu mediul academic. Proiectul este cu atat mai interesant cu cat ofera studentilor sansa de a cumula cunostinte practice inca de pe bancile scolii, raspunzand astfel si cerintelor companiilor care isi doresc sa angajeze absolventi cu un bagaj de cunostinte practice inradacinate in realitate. Totodata, prin acest proiect, se ofera o importanta oportunitate de a pune tehnologie de varf la indemana studentilor.”

Marius Iurian, managing partner Transart.

La baza proiectului sta crearea de firme virtuale – prin utilizarea platformei nationale http://www.roct.ro/ – si simularea activitatilor desfasurate intr-o firma de distributie in mod real. Studentii sunt cei care se ocupa de tot procesul de creare a unei companii: infiintarea si crearea identitatii companiei, stabilirea organigramei si alocarea rolurilor pentru fiecare student, in cadrul companiei, asigurarea functionarii companiei si realizarea de tranzactii cu alte companii inscrise pe platforma http://www.roct.ro/.

Pentru o mai buna intelegere a domeniului, sunt prevazute, in cadrul proiectului, vizite la sediul unor firme de distributie locale importante, coordonate de specialisti din cadrul companiilor. Astfel, se aduce mediul de business mai aproape de student, oferindu-se o pregatire de specialitate, aplicata practic, care urmareste cresterea competentelor specifice domeniului distributiei si ofera sansa dezvoltarii unor abilitati esentiale de utilizare de software specializat.

Proiectul are o durata de implementare de 24 luni si se bazeaza pe fonduri nerambursabile provenite din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, in cadrul Axei prioritare 2 – ”Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 – ”Tranzitia de la scoala la viata activa”.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.