Fashion designerul Michael Schmidt adoră provocările! Au dovedit-o colaborările cu vedete nonconformiste precum Cher, Madonna, Tina Turner sau Fergie, fructuoase prin prisma faptului că...
3D dress5Fashion designerul Michael Schmidt adoră provocările! Au dovedit-o colaborările cu vedete nonconformiste precum Cher, Madonna, Tina Turner sau Fergie, fructuoase prin prisma faptului că Schmidt adaptează materiale neobişnuite la silueta clienţilor săi. Aşa că nu ne miră acceptul său la provocarea lansată de Ace Hotel pentru Săptămâna Modei – crearea unei rochii printată în întregime 3D.

de Oana Coşman

Pentru proiectul care a durat nu mai puţin de patru luni şi a necesitat o imprimantă 3D de mărimea unui frigider, designerul a apelat la Dita Von Teese ca imagine produsului finit. Pe parcursul celor patru luni de muncă, Schmidt a lucrat cu arhitectul new-yorkez Francis Bitonti. Astfel, după ce Bitonti a transpus în cod viziunea designerului american, rochia a fost printată în 17 secţiuni separate cu peste 3.500 de piese din nylon, totul cu ajutorul unui procedeu numit selective laser sintering (SLS).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.