Aproximativ 10% dintre cei cărora li se oferă opțiunea de livrare în aceeași zi pentru un fee suplimentar o acceptă, conform estimărilor Sameday Courier....
untitled2.jpgAproximativ 10% dintre cei cărora li se oferă opțiunea de livrare în aceeași zi pentru un fee suplimentar o acceptă, conform estimărilor Sameday Courier. 50% dintre persoanele care au ales opțiunea de livrare rapidă o dată au reales-o și la următoarele comenzi. Produsele pentru care se solicită cel mai frecvent servicii de livrare în aceeași zi sunt gadget-uri precum laptop-urile, telefoanele mobile, televizoarele, memoriile de calculator etc.

de Marian Craciun

Sameday Courier, singura companie de curierat cu livrare în aceeași zi atât în țară, cât și în străinătate, estimează că în anul 2013 va înregistra o dublare a volumului de livrări în aceeași zi pentru gadget-urile comandate online.

Lucian BaltaruÎn 2012, circa 15% din cifra de afaceri Sameday Courier a provenit din serviciile cu livrare în aceeași zi oferite magazinelor online. Pentru marea majoritate a consumatorilor, gadget-urile au încărcătură emoțională mare. Nerăbdarea de a primi cât mai repede produsul comandat este greu de stăpânit, mai ales când ți se oferă o opțiune de livrare în aceeași zi. În 2013, constatăm că din ce în ce mai mulți utilizatori sunt dispuși să plătească o taxă adițională pentru a beneficia de o livrare imediată, în chiar două ore de la plasarea comenzii pe site”,

Lucian Baltaru, General Performance Manager, Sameday Courier.

Opțiunile de livrare în aceeași zi sunt din ce în ce mai căutate de cumpărătorii produselor din zona de e-commerce pentru că timpul devine o resursă tot mai importantă pentru aceștia. Astfel, serviciile de livrare rapidă oferă o valoare adăugată în schimbul unor taxe suplimentare. Serviciile de curierat rapid oferă mai multe opțiuni de livrare, în funcție de nevoile și solicitările consumatorilor: livrare în aceeași zi (între 2-4 ore de la plasarea comenzii), livrare programată (la un interval orar ales și presetat de către destinatar) și livrare în weekend (în zilele de duminică).

Perioadele cele mai solicitante în ceea ce privește comenzile pentru livrări în aceeași zi sunt cele din preajma sărbătorilor sau lansărilor de produse mult așteptate de public. În privința orașelor din care provin cele mai multe comenzi pentru livrări rapide, Bucureștiul conduce în mod detașat, fiind urmat de orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța.

Cei mai importanți jucători din industria de comerț online care oferă servicii de livrare în aceeași zi sunt magazinele de IT&C, site-urile de vânzări de bilete pentru diferite evenimente de pe teritoriul României și din străinătate, magazinele de produse naturiste, magazinele care oferă diverse specialități de cafea, librării electronice, magazine online de încălțăminte ș.a.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.