Peste 300 de tineri care au participat în ultimele 5 luni la trainingurile de antreprenoriat creativ din București și-au conturat planurile de afacere pentru...
creativPeste 300 de tineri care au participat în ultimele 5 luni la trainingurile de antreprenoriat creativ din București și-au conturat planurile de afacere pentru proiecte din domeniul arte, advertising, cinematografie, design, sau alte arii economice bazate pe talent și inovație. Datorită interesului sporit, programul organizează două sesiuni suplimentare de trainiguri în București în perioada 11-13 aprilie și 17-19 aprilie.

de Marian Craciun

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Industriilor Creative” și-a propus să consolideze breasla creativilor români și să sprijine dezvoltarea ideilor inovatoare în afaceri sustenabile.

Cursurile se vor desfășuara pe parcursul a trei zile intensive și se adresează celor care își doresc să inițieze un proiect aducător de profit în industrii creative, fie că lucrează, studiază sau își demonstrează interesul profesional în domeniu. Împreună cu trainerii programului, cursanții vor parcurge cele mai importante capitole ale unui business plan adaptat breslei creative: comunicare, management și marketing cultural, aspecte juridice sau legate de capitalul uman. La final se va acorda o diplomă acreditată ANC (fost CNFPA).

Participarea la curs este gratuită, însă selecția se face în baza formularului de înscriere disponibil la adresa: http://www.crestetalente.ro/inscriere-training. Pentru sesiunile de cursuri desfășurate în luna aprilie în București, datele și termenele limită de înscriere sunt:

•             Sesiunea 11-13 aprilie: deadline înscrieri 3 aprilie

•             Sesiunea 17-19 aprilie: deadline înscrieri 9 aprilie

Trainerii cursurilor din aprilie sunt Alina Niculescu-Manea, consultant strategic în industrii creative și culturale la GEA Strategy & Consulting și Ioan Toderașc, director executiv al Centrului pentru Promovarea Cercetării și Inovării. Cursurile se vor desfășura la sediul GEA Strategy&Consulting, în București, pe Strada Belgrad, nr. 10.

Începând din luna aprilie, trainingurile de antreprenoriat în industrii creative se mută în țară, în trei centre urbane cu potențial ridicat de dezvoltare regională prin valorificarea bunurilor creative: Iași, Timișoara și Cluj. Datele cursurilor naționale și termenele de înscriere vor fi disponibile în curând pe www.crestetalente.ro.

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.