Cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul’’ îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând...
facebookCea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul’’ îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie.

de Marian Crăciun

Bitdefender, liderul pieței românești de soluții antivirus, informează că aplicaţia periculoasă fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale. Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului.

“Utilizatorii nu trebuie să uite ca nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni să dea repede click, fără să se gândească la consecinţe,’’ a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Antivirusul Bitdefender blochează linkul periculos, pe care l-a marcat ca fraudă. De asemenea, soluţia gratuită Safego îi protejează pe utilizatori de spam, malware, fraude şi expunerea periculoasă a datelor personale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.